FCBQ

La tradició mana

La competició recupera el format de la final a quatre, com a primer gran repte de la pretemporada

El Barça, que juga contra el nouvingut Manresa, és el rival a batre. El Joventut i l’Andorra són els altres semifinalistes

La lliga catalana ACB posarà en joc el primer títol oficial del curs aquest cap de setmana al pavelló Barris Nord de Lleida en una competició que arriba a la 39a edició i recupera el seu format habitual, de final a quatre, després de l’ascens del Baxi Manresa a la màxima categoria del bàsquet estatal. Precisament, el conjunt bagenc posarà a prova en la segona semifinal (20 h) el potencial del FC Barcelona Lassa, el gran favorit després d’haver conquerit 21 títols, els nou últims de manera consecutiva. La primera semifinal la jugaran el Morabanc Andorra i el Divina Seguros Joventut (18 h). La final està programada per a demà a les 20 h i serà emesa per Esport 3, igual que les semifinals.

La Penya i l’Andorra obriran el foc amb el repte d’accedir al final de festa. L’equip verd-i-negre, amb onze títols al seu palmarès, es va mostrar com un bloc consistent i amb els rols ben definits en el torneig de Sant Julià de Vilatorta –victòria contra el Barça per 65-62–, però arriba a Lleida amb clares mancances en el joc interior. Amb Simon Birgander i Quincy Miller lesionats, i sense Mirko Todorovic, amb el futur en suspens i sense poder jugar partits oficials, Carles Duran només disposarà de Conor Morgan en la posició de pivot i haurà de comptar amb la col·laboració de l’aler José Nogués, a més del vinculat Terrence Bieshaar. Al seu torn, el MoraBanc Andorra, que el curs passat ja va eliminar els badalonins en les semifinals, aspira a classificar-se per a la seva quarta final en cinc anys, tot i que encara no ha pogut guanyar mai la Lliga Catalana. L’equip d’Ibon Navarro s’ha reforçat amb Rafa Luz, Dylan Ennis, Michele Vitali, Reggie Upshaw i Shayne Whittington, ara lesionat, però el més important és que ha pogut renovar jugadors clau del curs passat com ara Shurna, Albicy, Walker, Jelinek, Diagne o Stevic, que dijous va jugar els primers minuts després de la intervenció al tendó d’Aquil·les.

En la segona semifinal, el Barça de Svetislav Pesic, de l’era post-Navarro, comptarà amb els sis fitxatges d’aquesta temporada –Chris Singleton, Jaka Blazic, Kevin Pangos, Kyle Kuric, Adam Pustovyi i Roland Smits–, que tindran una altra oportunitat per exhibir la seva qualitat i guanyar galons en un equip en ple procés d’adaptació i amb els rols encara per definir. Séraphin i Hanga, en la recta final de la recuperació de les lesions, continuen de baixa i s’hi ha afegit Pau Ribas, amb molèsties als isquiotibials. Tot i les bones sensacions que va oferir a Sant Julià de Vilatorta –victòria contra el MoraBanc per 77-75–, les lesions de pretemporada són un maldecap per a Joan Peñarroya, que aquest curs tindrà el repte de consolidar el Baxi Manresa en la seva tornada a la lliga Endesa. El tècnic català no podrà disposar de Justin Doellman i Álvaro Muñoz, lesionats, ni de Lalanne, amb problemes de visat. Tampoc podrà jugar Renfroe, que acaba d’aterrar de Puerto Rico. Sí que estaran a disposició de Peñarroya els altres fitxatges, Ryan Toolson, Marko Ludovic i Pere Tomàs, i Siim-Sander Vene, fitxat per a un mes i mig per cobrir la baixa temporal de Doellman. El Manresa ha estat el campió d’aquesta competició dues vegades (1997 i 1999).

L’última final de la Lliga Catalana es va disputar l’1 de maig al Pavelló Olímpic de Reus –el Barça va vèncer el MoraBanc per 89-70–, després que el partit anés ballant de data en data durant la temporada per exigències del guió de la federació espanyola. El president de la Federació Catalana de Bàsquet, Joan Fa, va reivindicar durant la presentació la importància del campionat, al llindar de la 40a edició, i que, malgrat les pressions i la complexitat del calendari, s’havia convertit en un referent de principi de temporada. La tradició mana.

LA PRÈVIA

És important competir, tot i que les circumstàncies no són les millors amb Conor com a únic interior
Carles Duran
ENTRENADOR DEL DIVINA SEGUROS JOVENTUT
Ens servirà per créixer, però ens hauria agradat jugar amb uns altres condicionants
Joan Peñarroya
ENTRENADOR DEL BAXI MANRESA
Estem en fase d’adaptació i amb poc treball físic, però es tracta d’un partit oficial
Svestislav Pesic
entrenador del fc barcelona lassa
Estem en pretemporada, però hem de fer un pas endavant respecte als últims partits
Ibon Navarro
entrenador del morabanc andorra
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)