FEB

Triomf de prestigi del Bàsquet Girona

LEB Plata. Debuta en la categoria imposant-se a la pista de l’Alacant, ‘a priori’ un dels grans favorits a l’ascens

alacant 57 girona 61

ALACANT:Nemcok (5), Obiekwe (4), Conde (12), Schmidt (16), Galán (8) –cinc–; Sidibe (4), Ortega, Garrido (8) i Elías. 18/46 de 2, 4/18 triples (2 Garrido i Schmidt), 9/12 tirs lliures, 34 rebots (10 Obiekwe), 6 assistències (4 Schmidt) i 42 de valoració (21 Schmidt).BÀSQUET GIRONA:Angelats (2), Bolton (10), Cuéllar (4), Cizmic (7), Alzamora (5) –cinc–; Xavi Costa (7), Juscafresa, Cosialls (10), Sergi Costa (8) i Berry (8). 18/32 de 2, 6/20 triples (2 Sergi Costa i Bolton i 1 Xavi Costa i Cizmic), 7/10 tirs lliures, 29 rebots (6 Cosialls i Alzamora), 10 assistències (4 Alzamora) i 66 de valoració (15 Cosialls).PARCIALS:16-20, 15-16 (31-36); 15-16 (46-52) i 11-9 (57-61).

No va ser una victòria brillant, però ajudarà moltíssim a créixer un equip que està encara en fase de construcció. I és que el debut del Bàsquet Girona en la LEB Plata no podia tenir un millor primer capítol, amb una victòria a la pista de l’Alacant, un dels equips cridats a lluitar –i ho tenen com un objectiu ja declarat des del principi– per l’ascens a Or. L’equip dirigit per Quim Costa gairebé sempre va anar al davant en el marcador i, tot i passar angoixes a principis de l’últim quart, va saber patir i tenir el cap fred.

Després d’uns primers minuts d’igualtat, els gironins van agafar aviat les regnes del partit. L’activitat en defensa i el control del rebot a la seva anella els permetien trobar joc a camp obert i situacions en què la defensa rival no estava organitzada (11-20, 8’). El tècnic local va moure la banqueta i la sortida a la pista de Quique Garrido va ser un bàlsam per al seu equip. El base gironí va donar aire i punts –en va fer 8 de seguits, els que acabaria sumant ahir– als alacantins, però no amb la suficient continuïtat. Al darrere, el Bàsquet Girona no perdia la confiança i això li permetia no cedir la iniciativa, ni quan l’encert va decaure en el tram final del segon quart. A la mitja part, 31-36 després d’una cistella en joc en els últims sis minuts.

Anades i vingudes

Els dos equips funcionaven a batzegades, normal en el moment del curs en què estem. L’Alacant va tibar la corda a la tornada des vestidors, amb l’aparició de Conde i els rèdits del rebot en atac, però la rèplica va ser immediata, amb dos triples consecutius, de Sergi i Xavi Costa. Dos triples que van asserenar els gironins, que van tornar a disposar d’avantatges que s’acostaven als deu punts.

En l’arrencada del darrer quart, el rival va apujar molt les línies de pressió i va imposar el físic sota els taulers (55-52, 32’). Però el Bàsquet Girona no es va arronsar i, en un final ple d’imprecisions i nervis en un i altre costat –els locals farien dos punts en els darrers 7:49–, van sortir-ne victoriosos. Una cistella de Cosialls en un contraatac a falta de 6,7 segons per al final va sentenciar definitivament l’enfrontament.