ACB

Albicy dirigeix l’orquestra

ACB. Després del triomf a Madrid, el MoraBanc fa una altra exhibició ofensiva

ANDORRA 93 BASKONIA 73

MORABANC ANDORRA:Albicy (19), Diagne (15), Shurna (7), Ennis (14), Vitali (7) –cinc inicial–, Luz (10), Henton, Jelinek (11), Upshaw, Whittington (5) i Stevic 5. 14 triples: 5 Albicy, 2 Shurna, 2 Luz, 2 Jelinek, Ennis, Vitali i Whittington. 13 de 20 tirs lliures. 36 rebots. 110 de valoració.KIROLBET BASKONIA:Huertas (6), Pirier (6), Shengelia (7), Shields (16), Hilliard (10) –cinc inicial–, Vildoza (9), Voigtmann (10), Janning (5), Diop i Garino (4) 8 triples.PARCIALS:23-21, 23-15, 23-20 i 24-17.PÚBLIC:4.414.

El Baskonia, que havia encadenat cinc partits i 18 quarts seguits dominant els seus rivals a l’ACB, va topar ahir contra l’equip probablement més en forma de la lliga, el MoraBanc. Els andorrans, després de la memorable victòria a Madrid de fa una setmana, van passar per sobre literalment gràcies a un extraordinari Albicy, que a les seves qualitats ja conegudes ha afegit un tir exterior letal.

El primer quart va marcar tot el camí que vindria després. L’Andorra, amb Shurna i Albicy, trobava el camí del triple fàcilment i corria fàcilment al contraatac contra un rival que només durant uns pocs minuts, amb Bildoza en pista, va tenir les idees mínimament clares. L’inici del segon quart va ser fulgurant. El Baskonia mantenia el tipus, sobretot en la lluita pels rebots, però el cinquè triple d’Albicy al límit del descans va fer mal (48-36).

En la segona part el Baskonia ho va intentar tot. Shengelia, desaparegut, va intentar trobar el seu lloc, però cada vegada que la diferència es retallava, queia un triple de qualsevol banda de qualsevol jugador, Luz, Ennis, Jelinek, Whittington, etcètera. L’altra gran figura de l’equip, Ennis, va agafar el relleu d’Albicy i va trencar la defensa de Pedro Martínez penetrant i assistint amb Diagne, també deixant en evidència la rotació de pivots del Baskonia. Les 15 pilotes perdudes dels visitants i la tarda nefasta de Marcelinho (1 de 10) tampoc van ajudar un equip que va acabar rendit.