Eurocopa

El MoraBanc és equip de Top 16

Eurocopa. Va classificar-s’hi per primer cop en la seva història, tot i perdre a la pista del Ratiopharm. El València segella el primer lloc

Potser no va ser de la forma més lluïda, però al cap i a la fi el MoraBanc va aconseguir, ahir a Alemanya, el seu propòsit de classificar-se per al Top 16 a una jornada del final de la fase regular. Als tricolor, els servia perdre per menys de 9 punts i, tot i l’ímpetu del Ratiopharm Ulm, van cedir per 88-80. El resultat iguala l’average particular –a Andorra en la primera volta, 103-95– i el protegeix en cas d’un hipotètic quàdruple empat amb l’equip alemany, l’Estrella Roja i el Galatasaray.

Quasi sempre a remolc en el marcador, l’equip va resistir totes les tibades locals, molt físics i amb el lideratge ofensiu de Patrick Miller (20 punts). El base va tenir a les seves mans el tir per situar el +10 a cinc segons del final –això hauria ajornat el pas al MoraBanc, com a mínim, una setmana més–, però la pilota no va entrar i el rebot el va capturar Diagne. Els alemanys, amb tot, continuen vius i s’ho jugaran tot en la darrera jornada. Per part dels del Principat, el millor va ser Ennis, que va acabar amb 17 punts, vuit dels quals en el darrer parcial. “Estàvem en un grup duríssim, amb equips que no fa gaire han jugat l’Eurolliga [Estrella Roja i Galatasaray] i és un pas més en el creixement i consolidació del club”, deia el director general, Francesc Solana, al final.

També ahir va jugar el València, que es va assegurar el primer lloc del grup C gràcies a la victòria contra el Zenit. Cinc elements van acabar amb dobles dígits d’anotació; destaquen els 19 de Matt Thomas i de Van Rossom.

Grup A

9a jornada

Ratiopharm - MoraBanc

88 - 80

Estrella Roja - Brescia

19 h

Mònaco - Galatasaray

19.45 h

Classificació:

Mònaco* (6-2), MoraBanc* (5-4), Estrella Roja (4-4), Ratiopharm (4-5), Brescia (3-5) i Galatasaray (3-5).

Grup B

Tofas Bursa - Llemotges

92 - 98

Gdynia - Alba Berlín

64 - 76

Lokomotiv - Cedevita

18 h

Classificació:

Lokomotiv* (7-1), Alba* (7-2), Cedevita (5-3)*, Tofas (3-6), Llemotges (3-6) i Gdynia (1-8).

Grup C

Villeurbanne - Partizan

75 - 78

València - Zenit

97 - 89

Türk Telekom - Trento

18 h

Classificació:

València* (7-2), Asvel* (6-3), Zenit (4-5), Türk Telekom (3-5), Trento (3-5) i Partizan (3-6).

Grup D

Torí - Rytas

96 - 101

Unics - Unicaja

17 h

Mornar - Skyliners

19 h

Classificació:

Unicaja * (7-1), Unics* (7-1), Skyliners* (5-3), Rytas (4-5), Mornar (2-6) i Torí (0-9).

(*) - classificat per al Top 16

LA DADA

444
dies
feia que Antoine Diot no disputava un partit oficial. El francès ha viscut un calvari amb lesions de genoll i musculars.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)