ACB

Quan s’hi posen, no perdonen

ACB. El Barça referma el seu lideratge en la lliga regular aprofitant-se de la debilitat física dels bascos

El Barça manté la seva hegemonia en la fase regular i ahir va sumar la seva cinquena victòria seguida, aquest cop a la pista d’un rival directe, el Baskonia, que fins ahir era el segon en la taula. Els bascos van afrontar el partit amb només vuit jugadors, i el Barça, conscient d’aquesta debilitat, va anar de menys a més i, quan més tocat estava el Baskonia, va saber rematar-lo tant en defensa com en atac, amb Tomic, un cop més, sent decisiu en atac. Amb Kuric descansant, Heurtel i Ribas van dirigir el joc d’atac i Hanga i Blazic van ofegar el joc exterior dels bascos.

El Baskonia es va activar des del minut 0. El Barça, no. El resultat va ser un parcial de 14-5 en set minuts en què Diop i Voigtmann es van multiplicar per fer oblidar Shengeila, la baixa més transcendent d’un equip molt debilitat per les lesions. Amb Pangos, molt seriós, i Seraphin, més intens, l’equip va millorar abans d’acabar el primer quart (19-15). En el segon, els de Perasovic van insistir en el seu joc físic, amb Hilliard –12 punts en la primera part– cruixint la defensa blaugrana i situant els locals 9 per sobre. Pesic va cridar a l’ordre i finalment els seus jugadors s’hi van fer en defensa contra un rival que va notar les faltes de Poirier (3) i que va començar el partit amb una baixa més d’última hora, la de l’argentí Garino.

Heurtel es va començar a deixar veure després del descans. El Baskonia resistia les envestides del Barça gràcies a l’encert exterior i als punts de Shields, però la benzina se li acabava. Sis punts seguits de Tomic en la recta final del tercer quart van culminar una remuntada (61-62) cuita a foc lent.

En l’arrencada de l’últim quart, Pesic va demanar als seus jugadors que ofeguessin els bases locals, amb Hanga i Blazic aprofitant la seva superioritat física. Van ser els millors moments del Barça, que recuperant pilotes, controlant el rebot i anotant en atac va completar un parcial de 2-14 que va deixar el Baskonia pràcticament mort.

Amb 66-75, Perasovic encara no va donar el partit per perdut. Va col·locar dos bases a la pista i Voigtmann, des de tot arreu, va mirar de respondre a un Barça que era conscient que tenia totes les cartes per guanyar el partit contra un rival sense forces. Dos triples d’Heurtel i Ribas van disparar la diferència fins als 13 punts.

La propera cita per al Barça de Pesic serà divendres al Palau, contra un dels grans de l’Eurolliga, el CSKA.

Sabíem que en la segona part podíem tombar el partit perquè teníem més jugadors
Svestislav Pesic
ENTRENADOR DEL BARÇA
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)