ACB

Assalt a la capital

Els jugadors del Barça recorden la seva gesta de fa un any per assegurar que qualsevol dels vuit equips pot guanyar el títol

L’equip no vol mirar més enllà del primer partit, demà contra el València

El Barça Lassa afronta a partir de demà –quarts de final contra el València–una nova edició de la copa amb la sensació que es troba en el millor moment de la temporada però tocant de peus a terra. Tot i que l’equip, quan Pesic acabava d’aterrar, va fer saltar la banca l’any passat a Vitòria tombant el totpoderós Real Madrid de Doncic, Llull i companyia en la final, els blancs tornen a ser els principals candidats. D’entrada, juguen “gairebé” a casa –el Wizkink Center és el pavelló del Movistar Estudiantes–i comptant els balanços de l’Eurolliga i l’ACB sumen més victòries que els blaugrana (32-10 per 30-12) i han fet més rotacions.

La ciència del bàsquet

Evidentment, el bàsquet no són matemàtiques exactes, però una altra dada que tothom té al cap són els nou títols seguits que s’han repartit entre Madrid i Barça (5-4). El fet que no vagin per la mateixa banda del quadre condueix gairebé per una lògica científica a la final més esperada. Amb tot, alguns jugadors, en la trobada amb els mitjans, van posar en qüestió aquesta teoria recordant l’exemple del Barça la temporada passada, pel qual ningú donava ni un cèntim. “Es pot dir que fa un any els tapats érem nosaltres i vam acabar guanyant, això demostra que qualsevol pot repetir la sorpresa”, va assenyalar Pierre Oriola.

El factor Pesic és indestriable de la confiança que té l’equip de repetir la gesta del 2018. Tampoc hi ha hagut una revolució en la plantilla. Heurtel va ser l’MVP i continua essent el timó de l’equip al costat de Pangos, que ha donat més control, ritme i defensa en la posició de base, l’any passat deixada de la mà de déu. Ribas, Hanga, Claver, Tomic i Oriola van tenir una participació activa en el títol. Tot i que Pesic insisteix sempre en la defensa com a clau per guanyar partits, ergo títols, l’encert i la clarividència ofensiva van ser determinants en els tres partits del 2018 a Vitòria (Baskonia, Gran Canària i Madrid) ja que l’equip va anotar 94, 87 i 92 punts. El brutal domini del rebot en els partits contra el Baskonia (43-28) i contra el Madrid (39-23) va acabar de fer la diferència. Però abans de pensar en una hipotètica final, caldrà activar-se per no tenir problemes contra el València de Jaume Ponsarnau i en una semifinal contra l’Unicaja o l’Iberostar, dos dels tres equips que han derrotat el Barça en la fase regular de l’ACB.

“El València juga diferent que els altres equips perquè té dos pivots, Thomas i Djublevic, que poden marcar la diferència”, adverteix Tomic. Ribas, per la seva banda, relativitza les dues derrotes seguides dels valencians. “Abans havien guanyat molts partits seguits i sabem que no ens regalaran res, que sortiran amb el ganivet a la boca”, afegeix l’escorta català. “Nosaltres som l’exemple que qualsevol equip, encara que estigui en una dinàmica irregular, pot fer tres bons partits i aixecar el títol”, diu el jugador, que admet que jugar a Madrid, en “territori hostil”, motiva més l’equip. Nega, a més, que la pressió pugui afectar l’equip: “Som el Barça i hem de defensar el llegat del club.”

LES REFLEXIONS

L’any passat vam demostrar que qualsevol equip pot guanyar la copa, no hi ha favorits
Pierre Oriola
Guanyar la copa a Madrid en un ambient hostil és difícil, però això també ens ha de motivar
Pau Ribas
En bàsquet el partit més dur sempre és el següent del calendari i per tant ens hem de centrar en el València
És un equip que juga diferent perquè té Djublevic i Thomas a sota, els haurem de frenar
Ante Tomic
Si no estàs preparat et pots trobar que fent un mal quart el dijous ja ets a casa; en som conscients

Els tècnics preveuen un clàssic en la final

Com ja és habitual, els entrenadors dels deu equips que s’han quedat fora de la copa han fet els seus pronòstics uns dies abans de la cita d’aquest cap de setmana. La conclusió és que en l’edició d’enguany no hi ha un favorit clar, per bé que s’intueix un clàssic en la final perquè consideren el Barça Lassa i el Madrid com a principals aspirants al títol. En ser qüestionats sobre qui obtindrà el guardó d’MVP, Thomas Heurtel, que ja ho va aconseguir fa un any a Las Palmas, ha estat qui més vots ha rebut (3), a davant dels madridistes Sergi Llull (2) i Facu Campazzo (2). Majoritàriament, els tècnics consideren que el Divina Joventut, i en menor mesura, l’Iberostar Tenerife poden ser les grans sorpreses de la competició.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)