FEB

SHAY MURPHY

ESCORTA DE L’SPAR CITYLIFT GIRONA

“He somiat que aixequem el títol”

“Estem en un bon moment, sobretot anímic, però no ens podem despistar; qualsevol mal dia t’envia a casa”

[València]“Els tinc moltíssim respecte. Hem de sortir atentes, amb energia i determinació”

Intentar que tot el que ha passat en els últims dies no m’afectés a la pista ha estat complicat, però he fet un «reset»

En el seu palmarès, ja hi figuren dos títols de copa, tots dos amb l’Avenida (2014 i 2015), però en vol un altre que posi el colofó a la seva etapa a l’Spar Citylift. Shay Murphy (Canoga Park, Califòrnia, EUA, 15-4-1985) afronta la seva última cita amb l’equip abans de tornar al seu país per atendre els problemes familiars que la fan marxar.

Com ho porta tot plegat?
Quan vaig anunciar que me’n tornava cap als Estats Units, vaig rebre una allau de missatges, mostres de suport i paraules dolces que em van emocionar. Sentir aquesta estima tan forta aquí a Girona em van fer saltar les llàgrimes perquè tots sabeu que marxo totalment a contracor. Ara, però, ja han passat uns dies i estic concentrada per donar el màxim en la copa, un torneig que particularment m’encanta.
Li ha costat tant com semblava centrar-se en el joc aquesta última setmana amb els sentiments tan a flor de pell?
Em vaig trobar en un procés estrany. Vaig intentar centrar-me en la pista, però també pensava sovint en casa meva, en la meva família. Intentar que això últim no m’afectés ha estat complicat. Però ja en el darrer partit a Lugo vaig fer una espècie de reset i ara estic a punt, normal. Soc la primera que m’enfado quan no estic al meu nivell i en els últims partits estava molt enfadada [riu]. Creu-me, soc extremadament exigent amb mi mateixa.
Com arriben a la copa?
Les últimes setmanes han estat intenses, amb partits durs tant a Europa com a Lliga Femenina. Però, en major o menor mesura, tots els equips estem igual. El desgast hi és, però quan arriba l’hora d’un torneig així totes les excuses desapareixen. I tinc la sensació que estem en un bon moment, sobretot anímic.
I amb un reforç com Gabby Williams, la jugadora que la substituirà. Es coneixien?
No, però tenim amics en comú. És una jugadora de qualitat, que apujarà el nostre nivell, sobretot físicament. A més, arriba de UConn, una universitat capaç de guanyar més de cent partits consecutius en l’NCAA. És una guanyadora i ens pot ajudar a fer-ho, en aquest sentit.
La copa enguany té vuit equips i requereix tres passos per guanyar-la. El primer, el València, té molt de perill.
Els tinc moltíssim respecte. Tenen a la plantilla jugadores com María Pina, Anna Gómez o Tamara Abalde. Les conec perquè hi he jugat i sé les dificultats que ens poden crear. Ja ho vam veure en l’últim partit contra elles a Fontajau, fa poc. Tots sabem que, en la copa, no et pots despistar perquè qualsevol mal dia o amb la guàrdia baixa t’envia cap a casa.
Parlava d’aquest últim precedent del 20 de gener a Girona. Un 71-61 amb un 21-10 en l’últim quart per remuntar. Un avís?
Totalment. Ens demostra que hem de sortir atentes, amb energia i determinació perquè, si els permetem que agafin la iniciativa i confiança, tot se’ns pot complicar molt. Principalment, hem de ser sòlides en el rebot, per no permetre segones ocasions i perquè ens obre la via a fer el nostre joc alegre, de transició. En aquest aspecte, faig autocrítica. Sé que haig de fer un pas endavant tant en defensa com tancant el rebot.
Els pronòstics previs apunten a una tercera final de copa seguida entre vostès i l’Avenida.
Tant de bo! Això voldria dir que hi hem arribat. És clar que els dos equips hem dominat el bàsquet estatal els últims anys i la nostra rivalitat és com un Warriors-Cavs de les darreres temporades en l’NBA. Però els pronòstics no fan guanyar partits. Això ho tenim totes clar.
És innegable el favoritisme dels dos equips en la cita.
Se’ns pot considerar així perquè tant nosaltres com l’Avenida tenim els pressupostos més potents i les plantilles més llargues. En tot cas, als Estats Units hi ha una paraula, underdog que defineix que nosaltres encara som més petites que no pas elles, que tenen l’hàbit de guanyar en les últimes temporades. Però tenim esperança i fe perquè aquesta vegada la situació acabi de forma diferent. Hi deixarem la pell.
I seria un final rodó per a vostè particularment.
[Riu] Seria fantàstic, increïble. Fins i tot he somiat que aixequem aquest títol. Suposo que és també el somni de tothom, el club, l’afició... Però també intento no obsessionar-m’hi perquè si després, pel que sigui, no el podem aconseguir, no vull estar frustrada ni trista.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)