Eurolliga

El primer dia a les aules

Bàsquet. L’Spar Citylift prepara des d’avui el desè curs a la Lliga Femenina, amb una plantilla per continuar aspirant als títols i ser competitiu a l’Eurolliga

Laia Palau, Rosó Buch i Helena Oma són les úniques jugadores de l’Spar Citylift que el 5 de maig van guanyar el segon títol de lliga de l’Uni que, des del minut 1, prepararan el desè curs de l’entitat a la màxima categoria.

Núria Martínez és a Debrecen (Hongria) en les sèries mundials de 3x3, modalitat de la qual es disputa l’europeu divendres i dissabte. Dels fitxatges que ha fet l’equip a l’estiu i que converteixen la plantilla d’Èric Surís en la millor que s’ha format mai a Girona, amb el repte de fer front a l’Eurolliga amb garanties i continuar aspirant als títols estatals, n’hi haurà quatre. Dues d’elles ja sabran on han de seure perquè començaran la seva segona i tercera etapa, respectivament: Magali Mendy i Mima Coulibaly, la incorporació de la qual per cobrir el lloc de Nádia Colhado es feia oficial dilluns. Les pivots María Araújo i Tijana Ajdukovic seran, doncs, les cares noves de la primera sessió, al matí. Adaora Elonu arriba a la tarda –va guanyar el seu tercer Afrobasket seguit fa deu dies– i ja s’exercitarà amb l’equip que, el dia de la mare, va derrotar l’Avenida, l’equip de la texana amb passaport nigerià els tres últims anys; temps en què les castellanes havien guanyat els anteriors títols FEB. Brittney Sykes encara és a la WNBA, i Sonja Petrovic es recupera de l’operació al genoll a Sèrbia.

Una dada: en el primer entrenament el curs passat, l’endemà de la Diada, hi havia cinc jugadores de l’equip que acabaria guanyant la lliga, incloent-hi Núria Martínez, que l’endemà marxaven també a l’europeu de 3x3: Buch, Oma, Colhado i Reisingerova.

També hi seran

Núria Bagaria, Fatou Cissé, Laia Moya, Júlia Soler i Laura Méndez són les cinc jugadores del Citylift GEiEG Uni que estaran vinculades a l’Spar Citylift. El segon equip ja s’entrena des de la setmana passada i debuta a la Lliga Femenina 2 després de pujar de la copa Catalunya. Totes elles, menys Cissé –pendent del visat, encara no és a Girona–, seran als entrenaments des d’avui.

Aina Martín (14) és la jugadora amb més aparicions al primer equip el curs passat: 10 en les competicions FEB i 4 a Europa. Laia Moya (6 i 1) i Júlia Soler (4 i 1) i Fatou Cissé (4) també van aparèixer a l’Spar Citylift. Laura Méndez és un dels dos fitxatges del Citylift GEiEG Uni –l’altre és l’occitana Faustine Parra–. Procedent del júnior del Cerdanyola, va jugar set partits a la Lliga Femenina 2 amb el conjunt vallesà i aquest estiu ha estat a l’europeu sub-18 i sub-20, en aquest darrer cas a les ordres d’Èric Surís.

L’Uni farà la setmana que ve una estada a Camprodon, que tancarà amb el seu primer amistós el 7 de setembre amb el Barça CBS de la Lliga Femenina 2. L’altre serà a Palamós, el 12 de setembre, amb el seu botxí en les semifinals de la darrera Eurocopa, que jugarà la prèvia de l’Eurolliga, el BLMA. El primer títol de la temporada en joc serà la Lliga Catalana, el 15 de setembre a la Seu d’Urgell amb el Cadí, i el següent, la supercopa, amb l’Avenida el dia 22 a Fontajau. La Lliga Femenina comença els dies 28 i 29 a Saragossa amb l’Open Day.

ELS EFECTIUS

4
jugadores
de les onze del primer equip no seran a la sessió del matí: Martínez, Elonu, Sykes i Petrovic.
4
vinculades
del Citylift GEiEG Uni, a disposició d’Èric Surís: Bagaria, Méndez, Soler i Moya.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)