Eurolliga

L’inici de l’Uni a la carretera

Bàsquet. L’Spar Citylift, que des d’avui fa una estada a Camprodon que tanca amb el primer amistós, afronta un inici de lliga i Eurolliga amb set dels nou primers partits lluny de Fontajau

L’Spar Citylift puja avui a Camprodon per fer-hi una estada de quatre dies, que tancarà amb el seu primer amistós de pretemporada; dissabte amb el Barça CBS de la lliga femenina 2. L’altre serà l’endemà de la Diada a Palamós, amb el seu botxí a les semifinals de l’Eurocopa: el BLMA Lattes. Un anar i venir que serà constant, en la segona presència de l’Uni a l’Eurolliga. “És una exigència bestial, no hi ha treva com en l’Eurocopa, que entre una fase i l’altra pares o si quedes en el top 8 et saltes una eliminatòria...”, explica Èric Surís, que amb el quart lloc a la fase regular de la lliga femenina, el curs 2015/16 –l’anterior a la competició de més nivell continental–, indica la dificultat del curs que prepara des d’avui fa una setmana: “Serà el gran repte i la gran dificultat, amb un calendari molt exigent.” Ho argumenta: “Són situacions que t’ho posen difícil i els clubs, quan debuten en aquestes competicions tan exigents, passen un període d’adaptació que esperem que sigui al més lleu possible.”

Sense temps

“Tenim partits que enllacem Schio, al nord d’Itàlia, amb Tenerife, o un Sopron enllaçat amb Lugo, sense gairebé temps per a res més que pujar als avions”, exposa Surís, que recorda què espera a l’Spar Citylift un cop disputats els dos primers títols oficials de la temporada, la lliga catalana a la Seu d’Urgell el 15 de setembre i la supercopa a Fontajau el 22: “L’inici tant de lliga com d’Eurolliga són a fora. L’Open Day és fora de casa i n’enllacem dos a fora. Dels cinc primers, quatre seran a fora. I en Eurolliga, dels quatre, tres.” “De nou partits, dos a casa. I això realment fa que l’inici sigui dur, però intentarem afrontar-ho al millor possible i sense excuses”, es resigna Surís, que amb el partit a Saragossa en la jornada inaugural de la lliga, com a local –contra el València (13.15 h, Teledeporte)–, en té només a Fontajau fins al cap de setmana d’abans de Sant Narcís. Serà contra l’Ensino de Bea Sánchez (13 octubre) i després d’haver jugat a Sant Sebastià (dia 9, 19.30 h) l’única jornada de lliga que hi ha entre setmana en la competició estatal.

Una finestra

“Moltes jugadores tampoc paren”, recorda Èric Surís en referència l’aturada de les competicions de clubs per la finestra FIBA. En el cas de l’Spar Citylift, superat l’inici a la carretera en la lliga amb quatre dels cinc primers partits lluny de Fontajau, l’Uni té la visita a Würzburg el 2 de novembre després d’haver-se estrenat com a local en l’Eurolliga, a la tercera jornada contra el Sopron –present en la darrera Final Four– i abans d’afrontar el que podria ser el segon viatge a Turquia si el Botas passa la prèvia contra el Gdynia polonès. Perquè l’estrena a Europa tampoc queda massa a prop: Istanbul el 16 d’octubre, després del primer partit de lliga a Fontajau.

Càceres el 22 de novembre en la lliga i la visita del Dynamo de Kursk de Marta Xargay en l’Eurolliga el 28 són els primers compromisos de l’Spar Citylift tancada la finestra.

Pretemporada
Spar Citylift - Barça CBS (Camprodon) 7 setembre
Spar Citylift - BLMA (Palamós) 12 setembre
Lliga catalana
Cadí - Spar Citylift (la Seu d’Urgell) 15 setembre
Supercopa
Spar Citylift - Avenida 22 setembre
Lliga femenina
Spar Citylift - València (Saragossa) 28 setembre
Zamarat - Spar Citylift 5 octubre
Guipúscoa - Spar Citylift 9 octubre
Spar Citylift - Ensino 13 octubre
Araski - Spar Citylift 19 octubre
Spar Citylift - Promete 27 octubre
Avenida - Spar Citylift 2 novembre
Spar Citylift - Gernika 10 novembre
Eurolliga
Fenerbahçe - Spar Citylift 16 octubre
Asvel Lió - Spar Citylift 23 octubre
Spar Citylift - Sopron 30 octubre Botas / Gdynia - Spar Citylift 6 novembre

Continuïtat en els dorsals

Les quatre jugadores que continuen del curs passat mantenen el número, com Mendy respecte a fa dos anys. Coulibaly ha escollit el 58 i no el 23 de les seves anteriors etapes a Girona. Elonu canvia Würzburg per Fontajau però no el 2 i Petrovic i Ajdukovic conserven el que les ha acompanyat sempre. Sykes durà el 20 i no el que llueix a la WNBA, el 7 que té retirat Anna Carbó. L’altre és el 9 de Noe Jordana, per això Palau va triar el 3 fa un any.

Spar Citylift 2019/20

1. Núria Martínez

2. Adaora Elonu

3. Laia Palau

4. Adaora Elonu

5. Sonja Petrovic

6. Rosó Buch

8. María Araújo

14. Tijana Ajdukovic

16. Helena Oma

20. Brittney Sykes

58. Mima Coulibaly

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)