FEB

ALBERT SÀBAT

JUGADOR DEL BÀSQUET GIRONA

“Fontajau és casa meva”

El base assegura que l’equip serà ambiciós però “tocant de peus a terra” en una categoria molt “competitiva”

Fa una crida a l’afició perquè animi l’equip en el debut diumenge contra l’Hospitalet

L’objectiu és engrescar la gent amb el nostre esforç, deixant-ho tot a la pista i guanyant partits

Des de la temporada 2004/2005 (Casademont) que Albert Sábat (1985, Llagostera) no juga un partit oficial com a local a Fontajau. Diumenge (19 h) ho tornarà a fer en la lliga catalana LEB contra l’Hospitalet, partit que obre una nova etapa en l’historial d’un dels millors bases jugadors gironins de la història.

Li va costar molt arribar a l’ACB després de molts anys a la LEB Or. Va ser dur haver-la de deixar?
No tant. Aquest estiu tenia clar que volia venir a Girona i no vaig esperar molt. Vaig començar a parlar amb el club i ens vam entendre molt ràpidament. Personalment era una molt bona tria per mi.
Va ser Marc Gasol qui el va trucar personalment?
Amb qui vaig tenir tractes va ser amb l’Àlex Formento. Abans, però, ja m’havia informat sobre el club, amb en Jordi Trias, que me’n va parlar molt bé, i amb en Chus Escosa, que m’havia entrenat molts anys. Em va quedar clar que era un molt bon projecte i per això vaig acceptar la proposta.
És el primer cop que està en un club en què el president és campió de l’NBA. No sou un equip qualsevol a la LEB Plata.
El nostre president és un dels millors jugadors del món i això fa que tinguem més repercussió que a d’altres llocs. És normal.
Després d’algunes setmanes entrenant quina creu que és l’aspiració real de l’equip?
Volem ser ambiciosos però tocant de peus a terra. Som una plantilla jove amb moltes ganes de treballar, de fer les coses bé, de millorar, i esperem fer una molt bona temporada.
Lluitar per l’ascens serà difícil amb equips com el Barça B i el Prat, que acaben de baixar?
La competència no només vindrà d’ells; hi ha equips com el Múrcia i el Menorca que sabem que han construït grans plantilles. No serà una lliga fàcil, sinó molt competitiva.
Ha fet ja un estudi “de mercat” sobre tots els bases que es trobarà al davant?
Hi ha una barreja de tot. Força jugadors joves amb moltes ganes de progressar i jugar en categories superiors. També hi ha bases estrangers que venen aquí a fer-se un nom i a promocionar-se. No serà fàcil.
L’Àlex vol fer jugar molta estona l’equip amb dos bases. Es complementa bé amb Sergi Costa?
En Sergi ja el coneixia de quan jo estava a la Penya i ell estava al Prat de vinculat i entrenava amb nosaltres. Allà ja em va semblar un molt bon jugador. És un base a qui agrada dirigir l’equip i posar-hi ordre, penetra bé i és un bon tirador. Crec que ens podem complementar molt bé.
A Girona veurem un Sàbat amb un rol molt més ofensiu i d’anotador?
El base sempre ha de fer que l’equip trobi la millor opció ofensiva a cada moment. Si la millor opció és buscar un company, el buscaré, i si la millor opció és que jo tiri, tiraré perquè també ho puc fer.
La temporada passada, a última hora, Jordi Trias es va afegir a l’equip. Confieu que ho torni a fer aquesta vegada?
No ho sé. Això ho haurien de dir ell o el club. Ha de ser ell qui ho ha de decidir.
L’afició gironina al bàsquet està molt ben acostumada. Quan Gasol era jugador va veure com l’Akasvayu aixecava un títol europeu i l’Spar Citylift és campió de lliga i jugarà l’Eurolliga. Tenen competència doncs...
Nosaltres estem encantats que hi hagi ara un equip femení campió de lliga i que faci les coses tan bé. Les veiem entrenar gairebé cada dia i la veritat és que són un equipàs. Nosaltres el que hem de fer és millorar any rere any i esperem que algun dia puguem arribar al seu nivell.
Marc Gasol va salvar el bàsquet masculí, que va fer una petita travessia pel desert a la ciutat. Se li ha d’agrair?
I tant! Gràcies a ell tornem a tenir un gran equip masculí a Girona. S’ha de dir així. La seva vinculació ha estat decisiva.
Li agradaria continuar en el projecte més endavant?
Ara mateix no hi penso. Tinc contracte per dos anys i crec que me’n queden uns quants com a jugador i quan plegui veurem què faig.
Fontajau no és una pista qualsevol?
Sempre ha estat casa meva; des de petit sempre hi havia volgut jugar. Quan dimecres vam fer el primer partit, contra l’Spirou, em van venir al cap molts records de quan hi vaig jugar les primeres vegades. Això en els primeres entrenaments encara no ho vaig sentir.
Diumenge comença la competició oficial precisament a Fontajau en un partit de la lliga catalana contra l’Hospitalet. Estan preparats?
És un títol en joc, tenim ganes de fer-ho bé i de passar a la següent eliminatòria. No serà fàcil perquè ells tenen jugadors molt experimentats, però és clar que no serà un amistós.
El club vol aprofitar la seva presència al primer equip per créixer també socialment. És una responsabilitat afegida?
Tots tenim moltes ganes que vingui molta gent a Fontajau. Diumenge, per exemple, és un partit important per nosaltres perquè presentem el primer equip i també el planter. Des d’aquí engresco tothom que vingui. L’objectiu és engrescar la gent amb el nostre esforç diari i també, és clar, guanyant partits i deixant-ho tot a la pista. Si ho fem no tenim dubtes que cada vegada vindrà més gent a veure’ns.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)