FEB

Cop d’autoritat de l’Spar Citylift a la pista d’Avenida (55-68)

Bàsquet. L’Uni es queda sol al capdavant de la classificació amb 7-0, liderat per Laia Palau a la direcció i amb Mendy i Coulibaly d’estilets ofensius (27 i 14 punts)

L’Spar Citylift ha guanyat a la pista d’Avenida i es queda sol al davant de la classificació de la lliga femenina amb 7-0. Un cop d’autoritat del campió de lliga tot i que el partit l’han dominat les castellanes a la primera meitat, carregant el rebot ofensiu i amb l’ajuda de l’habitual permissivitat arbitral quan es juga a Salamanca. L’Uni, a més, ha dut el partit on més li interessava, a pocs punts i amb Laia palau excel·lint en la direcció de joc mentre Mendy i Coulibaly executaven el rival amb 27 i 14 punts.

La velocitat de Mendy

Mendy ha estrenat el marcador, de 6,75 m i quan només havien passat set segons (0-3). Loyd ha respost també de tres i Avenida ha lligat un 9-0 de parcial amb punts de quatre jugadores, amb la defensa marca de la casa i l’Uni en bonus en menys de cinc minuts mentre la primera falta local en camp defensiu arribava al minut 9. Mendy al contraatac i amb dos triples més aguantava el tipus gironí (12-11). Les castellanes també apostaven pel triple (15-11 Loyd) mentre vivien de les segones opcions ofensives: 14-7 rebots al primer quart, 6 en atac per les locals.

Coulbaly, amb un cop al llavi al darrer minut del primer quart, ha fet el 15-13 a dins per trencar el monòleg de Mendy i, Buch, per Palau amb dues faltes; el 16-15 només trepitjar el parquet. Vittola s’ha carregat amb tres faltes a 7:50 pel descans i quan Cazorla s’havia afegit a la nòmina de triplistes locals (21-16).

Sykes ha pogut anotar amb l’esquerra des de la posició de base quan no sabia què fer, amb la pilota (21-20). Loyd, més adaptada al seu entorn, s’enfilava als 10 punts amb dues suspensions seguides (25-20 i, malgrat la diferència sota els cèrcols (23-15 rebots al descans, amb 10-12 a l’anella que atacava l’Avenida), l’Spar Citylift no ha perdut el món de vista gràcies al triple de Laia 27-23 –tres pèrdues seguides seves després, a camp obert– i la continuació d’Andusic (29-25) quan Colulably ja tenia tres faltes, dues d’elles en atac.

Maduració lenta

Andusic en u per u i Elonu al contraatac assistida per Palau han empatat el partit a 29, amb l’Uni controlant el rebot darrere fins que a 5:53 per acabar el tercer quart Hoff ha estrenat el marcador local, en un dos més un que carregava Andusic amb quatre.

Laia de tres (2/2) ha tornat a donar avantatge a l’Spar Citylift (31-32) i, assistint Elonu (31-34) ha tornat la màxima groga abans que Hayes, al límit de la possessió i des de més enllà de 7 metres, empatés a 34 davant la seva companya a la WNBA, Sykes. Mendy de nou ha trobat la via del triple (4/7) per posar de nou les grogues per davant (36-37) i, Coulibaly, després d’ofensiu, ha permès afrontar el darrer quart per davant (37-39).

El ritme Palau

Miguel Ángel Ortega s’ha vist obligat a parar el partit a 4:36 i 45-55 al marcador. Perquè el partit el tenia Laia Palau a la mà, ja. Controlat el rebot, Coulibaly i Mendy de tres (40-46 i 45-53) arraconaven l’Avenida mentre la maliana de l’Uni veia l’anella com una piscina i anotava de mitja distància (37-41, 45-50 i 45-55).

Mendy, amb el seu setè triple (7/10) ha deixat contra les cordes les locals (47-60), que reaccionaven amb Sílvia Domínguez després de pèrdua (49-60) i de tres (52-60).Surís ha cridat a l’ordre i, assistida per palau, Mendy ha fet en anella passada el 51-62 i, Coulibaly en transició, ha sentenciat (51-64).