ACB

El Barça domina el clàssic de Nadal

Bàsquet. L’equip blaugrana supera el Real Madrid (83-63) des de l’inici i empata amb els blancs en el lideratge de l’ACB

El clàssic de Nadal ha estat blaugrana. Després de dues derrotes en territori hostil (la supercopa i en l’Eurolliga), el Barça ha superat el Real Madrid de manera contundent (83-63) per trencar la ratxa victoriosa del gran rival i assaltar el lideratge de la lliga ACB, empatats a punts amb els blancs. El triomf dels de Svetislav Pesic s’ha fonamentat en una gran posada en escena (22-5) i un no menys espectacular últim acte. El millor atac de la lliga li ha guanyar clarament la partida a la millor defensa.

El Barça ha començat més endollat. Mirotic, amb 4 punts consecutius, ha assumit el lideratge i Davies i Higgins han completat un primer parcial de 8-0 davant un Real Madrid irreconeixible, amb moltes pèrdues de pilota. Pablo Laso s’ha vist forçat a demanar temps mort. Anthony Randolph, amb un triple, ha trencat la sequera blanca quan ja es portaven gairebé 5 minuts de partit. De totes maneres, la dinàmica era blaugrana i amb les primeres rotacions la diferència encara s’ha eixamplat més. Malcolm Delaney ha entrat en pista de manera estel·lar i amb dos triples i 7 punts consecutius ha tancat el primer acte amb un contundent 22-5. El Barça, sòlid en defensa –s’ha notat la tornada de Víctor Claver– i molt efectiu en atac ha aconseguit una màxima diferència de 21 punts (35-14) amb 6 triples de 8 intents. El Real Madrid s’ha despertat de la seva letargia i ha respost amb la mateixa moneda. Dos triples de Rudy Fernández i Trey Thompkins han ajustat les diferències (35-22). El conjunt blanc havia fet un pas endavant en defensa i el Barça ja no veia cistella amb tanta alegria. La tercera falta a Delaney i una tècnica a Svetislav Pesic han donat un nou impuls al Real Madrid, que ha pogut arribar al descans amb un parcial de 39-27.

Després de la represa, el Real Madrid, amb Walter Tavares marcant diferències sota l’anella, ha perllongat la seva remuntada i s’ha apropat a només 7 punts (41-34). Mirotic, que no havia anotat des de l’inici, ha recuperat la seva millor versió per aturar la reacció blanca i tornar a ampliar les diferències per sobre dels 10 punts. Hanga, per caràcter, i Tomic, amb talent per superar els gegants rivals, també s’afegien a la festa. Delaney reapareixia per anotar un triple i tancar el tercer quart amb 17 punts de diferència (62-45). Tot i un primer parcial blanc de 0-6 (62-51), el Barça ha tornat a prendre la iniciativa. Mirotic s’ha pres la revenja de la rebuda dels aficionats del Madrid, i ha rebut una gran ovació quan Pesic l’ha fet seure a la banqueta després d’haver anotat 20 punts, amb 14 de valoració. El Barça ha guanyat per 20 punts de diferència, que poden tenir el seu pes al final de la fase regular.

LA DADA

Mirotic ha anotat 20 punts i ha rebut una gran ovació quan ha estat substituït al final del partit
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)