El Girona no respon a l’Hospitalet (73-61)

Bàsquet.

16 equips

sensepropera

El Bàsquet Girona ha encaixat a l’Hospitalet la quarta derrota de la temporada i el Múrcia, el proper rival, l’ha empaitat en la classificació. El mal inici de l’equip, o només Sevillano ha brillat, l’ha condemnat contra un rival liderat per Lozoya, Homs i Diop.

La posada en escena ha estat un bon resum del partit. Triple de Creus i cistella fàcil d’Homs (5-0). A partir de llavors el Girona s’ha passat 40 minuts remant contracorrent amb moments més o menys lluïts contra un rival ultra motivat. L’única resposta dels gironins a l’energia de l’Hospitalet en el primer quart han estat els triples de Moreno i alguna acció aïllada de Sevillano i Hester. El drama ha arribat en el segon quart. L’artiller local, el californià Lozoya, ha començat a trobar espais i amb onze punts seguits (tres triples inclosos) ha portat el partit a una altra dimensió (36-24). Les seves accions han tingut continuïtat amb un altre triple d’Homs. Un triple de Sàbat i una bona cistella de Graham, molt erràtic fins llavors, han evitat mals majors abans del descans (42-34).

L’inici del tercer quart ha estat devastador pels interessos del Girona. S’han succeït els errors i les pèrdues en atac i un parcial de 10-0 dels locals amb triples i esmaixades pel mig, ha portat la diferència fins als 20 punts (56-36). Formento ha parat el partit i l’equip ha fet un esforç per millorar la defensa però ha costat trobar continuïtat en les accions d’atac. L’últim quart ha començat amb un triple d’Ivan García (61-45). El Girona, amb tot, no ha abaixat els braços i amb Sevillano i Hester jugant de pivots, ha anat retallant la diferència fins col·locar-se a dos (63-61) a 4 minuts del final. S’ha tornat a fer de nit i Diop, amb sis punts seguits, ha aparegut just a temps per rescatar l’Hospitalet, que ha sumat un triomf clau per a les seves aspiracions.