FEB

La seducció gironina

Abby Bishop explica en la seva presentació com a jugadora de l’Spar Citylift l’atractiu que té fitxar per l’Uni, per la ciutat, el club i la plantilla

“Espero que acabem recuperant les victòries”, diu l’australiana

L’Uni Girona va presentar Abby Bishop (1,89 m, 31 anys) una setmana després de la seva arribada a la ciutat. Ho va fer ahir al migdia, perquè no va viatjar amb l’equip a Rússia per disputar el partit d’Eurolliga –no tenia el visat–, i a les instal·lacions d’Infoself, a Salt, on es va instal·lar el personal d’administració del club l’endemà de les inundacions, el dia que la pivot australiana debutava amb l’Spar Citylift en partit d’Eurolliga, a Palau contra el Gdynia (4 punts i 3 rebots en 14:44 en el triomf per 70-68).

“És una presentació atípica perquè l’Abby va viatjar amb uns terminis molt curts, i amb prou feines amb un entrenament ja va poder debutar dijous. No va poder jugar a Kursk pel visat i el temps material des de la seva arribada perquè l’equip va viatjar diumenge”, va dir el director general de l’Uni Girona, Xavi Fernández, en la presentació que havia obert el director de l’àrea de consultoria d’Infoself Group, Carlos Fernández, exercint d’amfitrió i mostrant la predisposició de l’empresa a col·laborar amb el club del qual és una de les patrocinadores.

En primera persona

“Primer de tot vull dir que estic molt contenta d’estar a aquí. Hi vaig jugar la temporada passada contra l’equip i hi vaig trobar un gran ambient de bàsquet. Sé que l’equip té una gran història i estic molt orgullosa de poder-ne formar part”, va dir Bishop, que recordava una de les nits europees a Fontajau que va viure el curs passat amb el Szekszárd hongarès, en aquella eliminatòria de vuit que va necessitar una pròrroga, perquè Hampton a 16 segons del final la va empatar amb el 73-67. “Faré el que calgui per ajudar l’equip a tornar al camí de les victòries”, va assegurar.

Acompanyada de la seva filla en la presentació, i qüestionada per la decisió de venir a Girona, va dir: “Tenia un parell de propostes i no vaig tenir cap dubte de jugar a Girona amb el nivell de les jugadores que hi ha aquí. És un gran club amb unes grans persones i és un club molt familiar. Però sí que poder jugar al costat de Laia Palau, Sonja Vasic o Xargay va ser un factor determinant per prendre la decisió.”

“Perdre va ser decebedor i les possibilitats es compliquen, però les portes encara es mantenen obertes. Sabem que tot i tenir un gran equip els rivals també tenen molt bons equips però que si ens mantenim juntes seguirem treballant per ser millors cada setmana”, assenyalava en referència el mal moment que passa l’Spar Citylift, accentuat per la derrota a Kursk i pel fet traumàtic que es va produir l’endemà de la seva incorporació. “Quan vaig arribar ja plovia i només vaig poder fer un entrenament al pavelló abans de la inundació. L’equip està afectat perquè és casa seva i és molt fort. Però sé que tothom treballarà en el mateix sentit per reconstruir-ho”, hi afegia.

Immediatesa

“La jugadora no ha tingut ni temps d’aterrar que ja ha hagut d’afrontar l’exigència de la competició, que tampoc és el que passa normalment. Però en aquests partits ja s’ha vist què ens pot donar”, havia dit abans el director general del club, Xavi Fernández, insistint en la peculiar arribada d’una jugadora que espera que sigui una peça important a l’equip. “Ja ha demostrat què pot aportar en tots els àmbits, entén el joc i ja hem vist pinzellades de bona entesa amb altres jugadores. El bàsquet ho és aquí Catalunya i a Austràlia. I crec que serà una peça important els propers mesos”, explicava.

LES REACCIONS

És un gran club amb grans persones i molt familiar. Però poder jugar al costat de Laia Palau, Sonja Vasic o Xargay va ser determinant
Ha hagut d’afrontar l’exigència de la competició sense temps, però ja s’ha vist què ens pot donar. Entén el joc
Xavi Fernández
L’any passat hi vaig trobar un gran ambient. L’equip té una gran història i estic molt orgullosa de formar-ne part
Abby Bishop
Patrocini

Minuts a dojo en una posició ben coberta

Bishop, amb contracte fins a final de curs, va ser la tercera jugadora amb més minuts en el seu debut en la Lliga Femenina, dissabte contra l’Araski –11 punts i 12 rebots (4 en atac), en 30:55–, només superada per Palau i Xargay. Surís té Coulibaly i Andusic de cincs i Araújo i Elonu de quatres, totes dues amb possibilitat de jugar al perímetre. Com Vasic a dins, com ja va fer abans en l’Eurolliga quan Mima estava de baixa però amb l’equip minvat, ara, en la rotació exterior.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)