ACB

Un Zoom i de vacances no volgudes

ACB. El Baxi Manresa s’acomiada en una conversa col·lectiva virtual i el tècnic i el capità valoren aquest curs

9

victòries

en 23 jornades ACB

Sense temps d’haver assimilat el que va decidir l’ACB, ahir la plantilla del Baxi Manresa va fer una conversa virtual col·lectiva amb l’aplicació Zoom per acomiadar-se. Alguns ja no es veuran més i és la situació més surrealista que es trobaran mai: ni abraçada ni encaixada de mans. Un adeu per la xarxa. Però aquest comiat no aigualeix un curs que ha estat apassionant amb un equip que ha fet un gran bàsquet dins les limitacions de la plantilla. Dos dels seus responsables directes, el tècnic Pedro Martínez i el capità Pere Tomàs –ho comparteix amb Jou–, valoren el curs. “Dilluns va ser un dia de desil·lusió, una decepció, perquè nosaltres, a diferència d’altres clubs als quals, entre cometes, ja els ha anat bé que s’hagi acabat la lliga, volíem competir i tots érem a Manresa esperant per fer-ho, però entenem la decisió.” Pedro Martínez lamenta que, “amb les mateixes victòries que altres equips que han entrat a la final a 12, ens hem quedat fora”, mentre que Pere Tomàs es va sorprendre “perquè pensava que serien els vuit primers”. Per al tècnic la valoració és molt positiva: “Vam començar amb moltes lesions de peces clau com Toolson i Ferrari o el problema de passaport del Jordan, però la competició europea ens va ajudar a canviar la dinàmica i obtenir bons resultats, fruit del bon bàsquet que va fer l’equip, que va ser capaç de guanyar a Vitòria, a Badalona o a Sevilla.” Pere Tomàs, com a veterà ja de l’ACB, té clar que ningú esperava jugar al nivell que han jugat: “En el moment en què vam entendre què volia en Pedro tot va rutllar; coses clares en defensa i córrer en transició. Tot l’equip ha crescut i peces com Kravish, Vaulet, Jou o Pérez han fet un pas endavant.”

Continuaran?

La incertesa global fa de mal parlar del futur però no amaguen les seves intencions: “Hi ha una opció d’un any més per part del club o meva, però som a l’abril i no és moment de prendre decisions; cal saber les possibilitats del club, quin sistema de competició tindrà l’ACB, quants equips jugaran... Massa incògnites per decidir. Però és obvi que a Manresa m’he sentit com a casa i s’ha generat un ambient en un Congost determinant.” El capità Pere Tomàs, que al club té un any més opcional, té les idees clares: “A mi m’agradaria continuar a Manresa aquest any i molts més; crec que el club ha fet un canvi en positiu els últims temps a tots els nivells”.

LES PERLES

A diferència d’altres clubs als quals, entre cometes, ja els ha anat bé acabar, nosaltres volíem jugar de nou
Quan vam entendre què volia en Pedro tot va rutllar, vam fer un gran bàsquet i vam créixer
Som a l’abril i hi ha moltes incògnites per saber si continuaré, però a Manresa hi estic com a casa
Pedro Martínez
El club té una opció d’un any més, però per mi hi estaria molts més anys
Pere Tomàs

L’objectiu és jugar a Europa

Pedro Martínez també va ser molt clar sobre si és partidari de jugar el curs vinent a Europa: “Com a entrenador sempre vull que els meus equips juguin doble competició, el problema és saber si la FIBA oferirà una plaça al Baxi i, d’altra banda, si el club pot assumir econòmicament aquest repte.” Enguany a la Champions League van quedar fora de les eliminatòries en l’última jornada en perdre a casa contra el Sassari italià.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)