FEB

CÉSAR ANEAS

EXTÈCNIC DEL FEMENÍ SANT ADRIÀ I TÈCNIC DEL PROMETE

“He viscut una experiència desagradable”

César Aneas (11/1/1974, Sant Adrià de Besòs) ha viscut una temporada surrealista. Va dimitir quan l’Snatt’s Femení Sant Adrià era líder. El substitut només va fer un entrenament perquè llavors es va aturar la lliga pel coronavirus. Dilluns va viure, ja com a tècnic del Promete de Logronyo, el retorn a l’elit del Femení.

Quina part de l’ascens se sent seu?
He dirigit tots els partits de la temporada de l’equip, que ha pujat. No cal dir res més, no? Sento com a part de l’equip que hem viscut un any complicat.
Complicat per què sent líder?
M’ha tocat viure una experiència desagradable. Vam planificar la temporada amb el Dani Poza, vam fer una aposta forta per la gent jove, amb només vuit sèniors per donar protagonisme a les júniors. Hi ha hagut lesions i marxa de jugadores, ens hem hagut de reinventar cada setmana però el nucli dur de l’equip ha estat capaç de tirar-ho endavant. Menció especial per a les joves que pujaven al primer equip. S’ha generat un ecosistema a l’equip clau. El nostre crit de guerra era Som una roca. I així ha estat.
Poza va ser el seu avalador.
No m’estranyen els èxits del Femení dels últims anys perquè té criteri i capacitat per aconseguir-los. És una pèrdua important, però espero que la nova direcció tècnica farà una bona feina també.
És cert que en els entrenaments estàveu en quadre?
Totalment. Al final de la temporada érem només sis jugadores sèniors, una lesionada i una altra que durant la setmana no podia entrenar-se, i ens vam trobar situacions en què, com que les júniors havien d’estar amb el seu equip, hi havia entrenaments de quatre jugadores. Això va ser molt comú.
Per què van marxar Mireia Vila i Cris Hurtado?
No estaven d’acord amb el rol que tenien i van decidir marxar.
Com s’explica que un entrenador que va líder presenti la seva dimissió?
Va marxar el director tècnic, Dani Poza, amb qui jo treballava molt a gust, i amb la nova direcció tècnica que va entrar ho vèiem tot diferent. A partir d’aquí hi va haver circumstàncies insalvables i vaig decidir que era el moment de deixar l’equip.
César, et pengen l’etiqueta de no deixar indiferent ningú. Per què?
Cada entrenador té la seva manera de comunicar-se i transmetre, i la meva possiblement és més expressiva i passional. Per mi el millor és Aíto, però em surt la vena Obradovic. M’agrada la disciplina i la intensitat.
Quin punt fort destacaria de vostè com a tècnic?
Crec que els meus equips són altament competitius, però sense perdre de vista mai la millora de la jugadora. Crec que una cosa no està renyida amb l’altra i ho he pogut demostrar durant anys i amb grans resultats en campionats de Catalunya i d’Espanya. I sobretot veient com jugadores que he tingut a les meves ordres estan jugant en la Lliga Femenina-1.
No deu ser fàcil deixar un dels club top en formació.
No és fàcil perquè he tingut el plaer de treballar amb joves i poder incidir en el seu desenvolupament. És un club en què, en els últims anys, els seus equips han estat farcits de joves amb gran projecció. M’he sentit molt còmode i molt implicat treballant amb joves com ara Txell Alarcón i Alba Orois, per posar un exemple.
Coneixent el Femení per dins, serà en la Lliga Femenina-1?
Ho han anunciat i estan treballaran per fer-ho possible. Desitjo que hi juguin sobretot per les jugadores, que s’ho mereixen més que ningú. Només s’haurien de fer tres o quatre fitxatges per apujar el nivell físic i l’experiència però amb les joves de la casa per mantenir l’essència.
Durant el curs va rebre alguna oferta?
Havia tingut propostes durant la temporada de Lliga Femenina-1 i de Lliga Femenina-2, però res definitiu.
I li arriba la proposta de Promete. Per què l’accepta?
Ens vam entendre molt ràpidament perquè el projecte que volen portar a terme s’identifica totalment amb la meva manera de veure el bàsquet, i amb el director esportiu ens vam entendre en cinc minuts. Volem fer un equip amb què ens identifiquem, amb el nostre bàsquet, donant molta importància a la jugadora jove i de planter.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)