FEB

Carles Marco serà l’entrenador del Girona

Bàsquet. El badaloní té experiència a la LEB Or amb l’Oviedo i el Palència, ha estat assistent a l’ACB i el seu estil s’adiu al perfil que busca el club per a la nova temporada

L’actual entrenador del Palència, Carles Marco (Badalona, 1974), és l’escollit pel Bàsquet Girona perquè porti les regnes del primer equip en l’estrena del club a la LEB Or després que Àlex Formento es desvinculés fa uns dies de l’entitat. Marco és el perfil idoni, ja que és un dels entrenadors catalans amb més coneixement de la LEB Or. Aquesta temporada i mitja ha dirigit el Palència (15-9, cinquè classificat) i les tres anteriors ho va fer a Oviedo, on va conduir l’equip sempre al play-off d’ascens. Va aixecar, a més, la copa LEB el 2017.

L’arribada de Marco ha estat la primera operació del nou director esportiu, Jordi Plà i Comas, després de la marxa de Formento. Marco no només coneix perfectament la LEB Or, sinó que té experiència com a tècnic assistent a l’ACB ja que va ser el segon entrenador del Manresa del 2011 al 2015 sota les ordres de Pedro Martínez i Jaume Ponsarnau. El 2017 també va viatjar als EUA per formar part de l’staff dels Spurs en la lliga d’estiu de Las Vegas.

Com a jugador Marco es va formar en el Sant Josep de Badalona, vinculat a la Penya, i va debutar com a professional el 1996 en el Gijón a la LEB. Abans de fer el salt al primer equip del Joventut també va jugar quatre temporades al Valladolid. A la Penya es va consagrar com un dels millors bases de la lliga. Fou convocat per al mundial del 2002 i per a l’Eurobàsquet del 2003.

Marco, que també ha viscut el bàsquet com a comentarista en diferents mitjans, té un acord amb el club de Marc Gasol per dues temporades.

L’estil

En la seva etapa com a entrenador Marco ja ha mostrat un estil definit. Els seus equips juguen ràpid i dona molta importància al rol del base. La seva relació amb Albert Sàbat serà, doncs, fonamental en el rendiment de l’equip. Les possessions han de ser curtes i li agrada que els seus jugadors amenacin el rival constantment des de la línia de tres, un dels fonaments del bàsquet modern. A Palència els seus jugadors clau han estat el veterà base Dani Rodríguez (8,7 punts i 4,6 assistències), l’aler lituà Simas Jasaitis, un dels millors triplistes de la lliga, i el pivot Kevin Larsen (14,2 punts i 6,3 rebots). El tècnic també ha comptat amb Jordi Grimau.

Marco i Plà tenen ara temps de sobres per configura una plantilla que sigui del gust de l’entrenador.

LES XIFRES

43
partits
són els que ha dirigit Marco a la LEB Or amb el Palència amb un balanç de 25-18.
5
temporades
són les que el badaloní ha entrenat en la categoria entre l’Oviedo i el Palència.

El comiat d’Àlex Formento, avui

L’exentrenador i directiu esportiu del club, Àlex Formento, parlarà avui davant dels mitjans per acomiadar-se d’un club que va ajudar a fundar al costat de Marc Gasol. Formento, que compaginava els càrrecs de director esportiu i entrenador mentre l’equip va estar a la LEB Plata, també va ser vicepresident del club en els seus primers anys. Gasol ja va dedicar unes paraules d’agraïment a Formento pels anys que ha treballat en el club i va assenyalar que sempre tindrà les portes del club gironí obertes.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)