ACB

Els clubs voten en contra de l’admissió del Guipúscoa

Bàsquet. ACB. La competició arrencarà el 12 de setembre amb la disputa de la supercopa amb el Barça i la lliga començarà el 18 del mateix mes

El Guipúscoa de Marcelo Nicola haurà d’esperar per saber el seu futur. L’equip de Sant Sebastià, que va aconseguir l’ascens a l’ACB, va rebre ahir el revés de l’assemblea de clubs, en què hi va haver 17 vots en contra de la seva presència a la màxima categoria estatal i un a favor. Ara el cas passa a mans del Consell Superior d’Esports (CSD), amb qui es mantindrà dimarts una reunió definitiva juntament amb el Guipúscoa, l’ACB i la federació espanyola, responsable de la LEB Or. Les tres opcions que hi ha ara mateix sobre la taula són una compensació econòmica per no pujar, acceptar el Guipúscoa i fer una lliga de 19, o anar als jutjats i que el jutge ajorni la seva admissió. Hi ha, però, alguns errors en la tramitació de la documentació perquè el Guipúscoa entri a la lliga. En tot cas, l’ACB ja té preparats dos calendaris amb 18 i 19 equips per activar-ho quan se sàpiga.

D’altra banda, l’ACB també va aprovar que la supercopa ACB es disputarà a Tenerife amb l’equip amfitrió, el Barça –millor equip europeu–, el Madrid –campió de copa– i el Baskonia –campió de l’ACB–. La lliga ACB arrencarà el divendres 18 de setembre en una jornada que durarà tres dies, 18, 19 i 20 de setembre.

Finalment, es van aprovar els repartiments econòmics dels diners del patrocinador. Els 12 clubs que van participar en la final excepcional han rebut més diners. Movistar també ha ampliat el seu contracte tant en temps com en diners –quasi un milió d’euros més per curs.

Patrocini

Els amistosos, a porta tancada?

Un altre dels conceptes que afectaran pel coronavirus són els partits amistosos. El fet que no hi pugui haver gran afluència de públic farà que molts tornejos quedin suspesos. A hores d’ara només es preveu fer amistosos en pavellons a porta tancada.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)