ACB

Mor l’expresident del CB Girona Enric Ametller

Bàsquet. L’advocat cassanenc va rellevar Joaquim Vidal en la presidència del club i n’era un dels directius, quan va desaparèixer el 2008

Enric Ametller, que va ser president del CB Girona durant sis temporades, ha mort aquest cap de setmana, als 76 anys.

L’advocat cassanenc va rellevar Joaquim Vidal en la presidència del club i va ocupar el càrrec de l’agost del 2001 al març del 2007. L’abril del 2008, va rebre la insígnia d’or del club de mans del seu predecessor, Josep Amat. Quan el CB Girona va desaparèixer, ara fa dotze anys, formava part de la junta directiva. El seu mandat va estar marcat per l’entrada, com a patrocinador principal, d’Akasvayu, el 2005, i, amb noms de referència com ara Raül López, Marc Gasol i Svetislav Pesic –entre molts d’altres–, el club va alçar una copa FIBA i una lliga catalana, tots dos el curs 2006/07.

La gironina

Enric Ametller també va ser president de la representació territorial gironina de la federació catalana, del 1998 al 2002, quan va substituir Emili Banchilleria, home de confiança de Joaquim Vidal en el Sant Josep i el Valvi, que va pujar a primera B i l’ACB, i que va morir l’abril passat, als 75 anys. Robert Mora va rellevar Ametller, fins al 2006.

“Tenia un perfil molt marcat, de president directiu”, posa en valor Xavier Santaló, reelegit en el càrrec de la gironina el cap de setmana passat i que recorda les virtuts que com a advocat laboralista tenia Ametller per a la direcció i la gestió de grups. “Em va donar bons i grans consells”, hi afegeix el també advocat gironí, que recorda que, quan coincidien, sempre s’interessava pel bàsquet gironí.

Dotzè aniversari

Ametller va morir a casa seva el dia que es complien dotze anys de la desaparició del club que va presidir. El 25 de juliol del 2008, el CB Girona decidia no inscriure’s en l’ACB, ofegat pels deutes. La culpabilitat va recaure en Josep Amat, president del club i del principal patrocinador (Akasvayu), i Santi Sardà, conseller delegat. La resta de directius, deu, entre què Enric Ametller, mai no van ser inclosos en el procés judicial.

L’estiu del 2008, el CB Sant Josep s’inscrivia en la LEB Bronze un cop dissolta la societat anònima esportiva i, al cap d’un any, accedia a la LEB Or –hi va jugar tres temporades– comprant la plaça del Vic. El club va desaparèixer el 2013 i, el 2014, Marc Gasol va fundar el Bàsquet Girona, que tindria sènior per primer cop el 2017, en l’EBA. Aquest proper curs debuta en LEB Or, després de dos anys a Plata.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)