Eurolliga

JULIA REISINGEROVA

JUGADORA DE L’SPAR GIRONA

“Debutar a l’Eurolliga és una motivació afegida”

L’MVP de la final de la lliga del 2019 admet que la temporada a València no ha estat bona i creu que a Girona podrà recuperar el seu millor nivell

Admet que al seu país hi ha preocupació per la situació de Catalunya

Patrocini
Una de les raons per les quals he tornat és que Laia Palau continuï jugant, hi vaig tenir una connexió especial

Julia Reisingerova (1998) no és un fitxatge qualsevol aquesta temporada. Va ser l’MVP de la final de la lliga del 2019 amb l’equip gironí i després d’un curs difícil a València torna amb la il·lusió no només de lluitar un altre cop per la lliga sinó també pel debut a l’Eurolliga, per retrobar-se amb Laia Palau i per jugar al costat d’una altra crac, Chelsea Gray.

Un altre cop a Fontajau. Com se sent?
Molt feliç d’haver tornat i totes les jugadores i l’equip tècnic m’han rebut molt bé, tant les que conec més com les que no.
A València hi va arribar amb molta ambició però la temporada no va ser del tot reeixida. Com ho resumiria?
Evidentment no va anar com esperava, ni pel meu rendiment personal ni tampoc per l’equip. Vam ser massa irregulars. La lliga és molt competitiva i realment va ser un any molt dur per a mi, però ara només vull mirar endavant i Girona és el lloc ideal.
Amb Laia Palau va tenir una connexió especial perquè sempre trobava la passada idònia a sota la cistella. Deu frisar per tornar a jugar al seu costat.
És una de les raons per les quals he tornat. Quan em van dir que la Laia segurament continuaria, això em va ajudar a decidir-me per fitxar. Però no és només ella, guardava un molt bon record de l’Helena i també tenia ganes de jugar al costat d’una jugadora amb el talent de Vasic.
La gent recorda sobretot la final de la lliga a Fontajau contra l’Avenida i aquell MVP. Això suposa una pressió afegida per a aquesta temporada?
No es tracta que jo jugui sempre com aquella vegada sinó que ho faci l’equip, i crec que amb les jugadores que tenim ho podem fer. Totes són bones i en els entrenaments de pretemporada ja ho estem veient.
La lliga ja no serà cosa de dos la temporada vinent?
Serà la més dura des que vaig arribar perquè el València, per exemple, ha fitxat moltes jugadores de gran nivell internacional i altres equips han fet el mateix. L’Avenida, a més, s’ha reforçat molt bé.
Se senten favorites amb les jugadores que tenen?
És difícil dir-ho encara, però a diferència de fa dos anys aquesta vegada jugarem l’Eurolliga, que és una competició molt més exigent que l’Eurocopa i la lliga també és més forta ara. Lluitarem per guanyar-la, això segur.
Després de guanyar la lliga va marxar de Girona i no va poder debutar precisament a l’Eurolliga. És un repte pendent?
Per a mi i per a tot l’equip jugar-la és una motivació molt gran. Totes estem molt centrades a superar la prèvia perquè sabem que és una competició diferent i si no l’has jugat mai encara més. Per a l’afició, a més, és un premi poder veure tots aquests partits.
No ha jugat mai amb Chelsea Gray. Una altra raó per estar motivada?
Uf, és una jugadora espectacular. Llàstima que no pugui arribar fins a l’octubre. A més, és de l’altre “meu” equip, les Sparks de Los Angeles, que és l’equip que em va escollir al draft de la WNBA. La veig molt forta i em fa il·lusió poder parlar amb ella de l’equip i com és la competició als EUA. Per això tinc molt bones sensacions a Girona.
Quan es planteja fer el salt a la lliga professional dels EUA?
Ara mateix depèn de moltes coses, també del coronavirus, és clar. No vull anar-hi tampoc només per jugar de qualsevol manera, vull anar-hi a jugar bé. El 2021 també tinc compromisos amb la meva selecció. Soc pràcticament l’única pivot de l’equip i no les vull deixar penjades en partits oficials.
Com està vivint tota la crisi del coronavirus lluny de casa?
Pel que em diuen a la República Txeca les restriccions són molt més fortes aquí a Catalunya. Hi ha molt poca gent infectada i l’ús de la mascareta no està tan generalitzat. Però jo estic tranquil·la a Girona, puc passejar i no em sento insegura. Els meus pares també poden venir a veure’m, només necessiten un test, en principi, pel que ens han dit. Els amics em pregunten molt si estic bé per aquest tema, però ja saben que sí, perquè de vegades allà s’exageren les notícies també.
Seria trist jugar sense gent a Fontajau per aquest tema?
No m’agradaria, però el moment que ens ha tocat viure és aquest i nosaltres no podem fer-hi res. Les jugadores necessitem jugar i entenc que es busqui el mínim risc perquè pot venir gent de fora i sense voler-ho contagiar-nos i que acabem sense partits. Seria una mala notícia per a nosaltres i també per als aficionats que ens segueixen.
Els fan controls cada dia ara mateix?
La primera setmana de pretemporada ens en van fer cada dos dies i a partir d’ara en farem cada tres dies o cada setmana. Per això no patim.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)