FEB

ALBERT SÀBAT

CAPITÀ DEL BÀSQUET GIRONA

“Farem un bon paper”

“La gent veu que les coses s’estan fent bé i té ganes de venir, fer créixer el club i créixer com a jugadors”

“Li queda molt recorregut a l’NBA, és un dels millors. Quan ell vulgui, tornarà. I si podem compartir vestidor, serà una gran il·lusió” diu Albert Sàbat sobre Marc Gasol

8 de març
“Era un partit important, de la segona fase, que ens els preníem com una final cadascun. Ni de bon tros pensàvem que ens serviria per aconseguir l’ascens”, recorda Sàbat del darrer partit del Girona, el 83-85 a Ponferrada resolt en una pròrroga (12-14) amb 10 punts (2 triples) seus. El tercer triomf gironí deixava l’equip segon, empatat amb el Tizona i el Prat. Amb dues places d’ascens, és evident que la pròrroga ha acabat sent determinant. “En aquell moment ni ens ho pensàvem”, explica el base.
Patrocini
El meu plantejament és el dia a dia, que l’equip arribi com més lluny millor, al seu màxim, que ja veurem quin és

Albert Sàbat (Llagostera, 1985) torna aquest curs a la LEB Or, com a capità del Bàsquet Girona, el seu tercer club a la ciutat després del CB Girona (2003-05, ACB) i el Sant Josep. Lleida, Tenerife, Vigo i Vic, abans de la seva segona experiència a Fontajau (2008-10), i Tenerife dos anys més, un a Alacant i dos a Burgos amb tres ascensos seguits a l’ACB, no consumats, després, és la dilatada trajectòria del base en la categoria abans d’estar quatre anys a l’ACB –dos a la Penya i dos a l’Obradoiro–. L’estiu del 2019 va signar per dos anys amb el club de Marc Gasol, per tornar a casa i començar, de nou, la progressió des de la LEB Plata.

Demà s’hi posen de nou. Com veu l’equip?
Il·lusionat: hem confeccionat una plantilla molt competitiva, amb molts jugadors d’aquí i altres que ja coneixen la LEB Or. Sí que serem un equip nou a la categoria, però estic segur que farem un bon paper.
L’estiu ha estat llarg. I amb canvis, com l’arribada de Jordi Plà i Comas. Qui truca primer a qui?
M’ho diu ell, quan ja havia pres la decisió. Som del mateix poble i, a més, havia estat al vostre diari i el coneixia. Quan m’ho va comunicar ja estava decidit.
Sorprès pel relleu, també a la banqueta, d’Àlex Formento? Li demana consell Plà i Comas?
Ell i la junta, o qui fos, van creure que necessitàvem un entrenador amb més experiència a la categoria i ens ho va explicar a nosaltres. Van creure que s’havia de fer aquest canvi.
És evident que vostè no fitxa, però, com a capità, hi intervé?
N’hem parlat però sense entrar en les decisions, que són d’ell, tant pel que fa a l’entrenador com a la plantilla. Sí que pregunta, a nosaltres o a altra gent de fora, si el coneixes o hi has compartit altres temporades. A part de com a jugador, com a persona.
Què li sembla la seva arribada al club, en aquesta faceta?
Estava deslligat, aquests dos últims anys, però sempre ha estat un home de bàsquet, molt ficat des de molt jove i es nota que li encanta i que en sap molt. En té moltes ganes i estic segur que ho farà molt bé.
Parlem de l’entrenador: hi coincideix algun cop a la pista?
Ho comentàvem l’altre dia, que vaig veure una foto en què juguem un contra l’altre, una vegada que ell era al Burgos i jo al Vic. Ell acabava la carrera a la LEB Or, i d’abans d’aquests entrenaments que hem fet aquí aquest juliol, que vam coincidir, l’havia seguit com a jugador i després com a entrenador.
Diu que vol fer un joc atractiu.
Ja vaig veure una mica les seves idees, amb les quatre pinzellades que ens va donar. Va ser això: un joc alegre i ràpid, però tenia molt clar també les posicions i els espais. Té les coses molt clares i ens anirà molt bé.
Plantilla tancada, amb tot el perímetre català. Segur que no deu ser intencionat, però...
S’ha buscat un jugador d’aquí, que s’hi senti identificat i que vulgui seguir creixent com a jugador en aquest club. La gent veu que les coses s’estan fent bé i té ganes de venir, per fer créixer el club i créixer ells com a jugadors. I complementar-ho amb altres jugadors de fora que coneixen la LEB Or, la majoria d’ells, menys en Ryan. Serà un bon equilibri.
Rozitis i Faye, els dos pivots alts, venen del Guipúscoa, que puja a l’ACB. Això també va bé.
És molt favorable, aquest exemple que dius. O per exemple l’Àlex Llorca, amb qui jo vaig jugar. O en Sevi... Ens coneixem i serà positiu per al grup.
Vostè va jugar cedit i a l’equip n’hi ha tres. Què li sembla?
Tothom té ganes de fer-ho bé, no conec cap jugador que no vulgui fer-ho bé, créixer com a jugador i que el seu equip guanyi i li vagi bé. Vindran amb aquesta mentalitat, tothom en surt reforçat si a l’equip li va bé.
Encara sense calendari de lliga, la preparació és molt atípica.
Al juliol vam fer tres setmanes i va ser molt positiu, des del març fèiem les rutines que ens enviava l’Arnau [Sacot], però no és el mateix que amb els companys. Encara que no hi fóssim tots, sí uns quants i per començar-nos a conèixer. Ara al setembre començarem també aviat per fer-ho progressivament. Fa molt que no ens entrenem i també volem començar bé a la lliga.
La plantilla que tenen no ha de ser per patir, com un debutant.
Bé, ho anirem veient, tenim una bona plantilla però serem nous a la categoria, nous com a grup i amb un entrenador nou. Ens hem de conèixer entre tots i estem contents del grup que hem format. Però haurem de treballar molt per adaptar-nos a la categoria, que és molt dura; s’han fet molt bons equips tot i que semblava que amb la Covid baixaria una mica el nivell.
L’últim fitxatge d’Aleix Font, a més, els dona un valor afegit.
Té molta qualitat i molta projecció. És molt jove i ha estat a grans equips com el Barça, a Alemanya i a l’Obradoiro. Estem molt contents que vingui amb nosaltres a seguir creixent. Segur que ho farà, per acabar sent un gran jugador.
En la seva anterior etapa a la LEB Or té tres ascensos. S’hi veu, un altre cop, en la lluita?
El meu plantejament és el dia a dia, venir a entrenar-me és el que m’agrada. I fer les coses tan bé com pugui, ajudar els companys i que l’equip arribi com més lluny millor, al seu màxim, que ja veurem quin és.
Si de l’ascens no me’n vol dir res... Què me’n diu de jugar al costat del seu president? Ja sap que el cercle es tanca quan ell torni i aquests darrers mesos va dir que encara que no fos a l’ACB ell volia acabar la seva carrera aquí. I tant vostè com ell tenen la mateixa edat... És una motivació afegida?
A qui no li agradaria jugar amb en Marc? A tots ens agradaria, però l’hem de deixar fer, li queda molt recorregut a l’NBA i és un dels millors del món. Quan ell vulgui, tornarà. I si podem compartir vestidor algun dia, serà una gran il·lusió.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)