ACB

Talent arribat d’Àfrica

Els senegalesos Ibou Badji (17 anys) i ‘Papi’ Brancou (21), que comparteixen pis amb el jove argentí Juani Marcos, estan aprofitant l’oportunitat que els està donant Saras Jasikevicius

Juga amb el cap i treballa amb el cor, aquest és ‘Papi’, que va arribar de la lliga autonòmica canària

De l’Àfrica han sorgit les dues peces que estan traient el nas al primer equip. Un és de Rufisque i l’altre, de Keur Massar, dues poblacions senegaleses on van aprendre una cosa: que si tens una oportunitat l’has de lluitar per aprofitar-la al màxim.

Tots dos comparteixen un pis just davant de la Ciutat Esportiva de Sant Joan Despí, i ho fan amb Juani Marcos (2000), un base argentí de qui s’espera molt. Els miralls són Bolmaro i Sergi Martínez, que han fet el salt al primer equip. Veurem fins on arriben, però han pujat un graó més. Ara els toca, a aquests dos senegalesos descarats que volen aprofitar l’oportunitat que els ha donat Jasikevicius per les baixes que hi ha i perquè falta el cinc titular.

Un és Ibou Dianko Badji (13/19/2002, Keur Massar) que té una alçada de 2m16 i fa 2m37 centímetres d’envergadura. El senegalès es va formar a l’NBA Academy d’Àfrica, prop de casa seva a Dakar, on destacava molt pel seu físic però no evolucionava. L’altre és Papi Brancou (17/2/1999, Rufisque). Va aterrar als 14 anys a la Canarias Basketball Academy a través de Rob Orellana. La seva explosió va ser amb l’equip filial canari de La Matanza, on va demostrar el seu nivell i el Barça el va fitxar per al filial, on va ser la revelació de la LEB Plata (13,5 punts). També va treure el nas a l’Adidas Next Generation, on compartia equip amb Diego Willis, un mexicà que era referent de la seva generació del 1999. Després de destacar en un Summer League a Canàries va decidir ajornar la idea inicial d’anar als Estats Units per estar sota les ordres de Diego Ocampo. L’ara tècnic del Saragossa el coneix millor que ningú i explica com és i què se’n pot esperar. “Va demostrar des del primer dia tenir ganes d’aprendre i facilitat per fer-ho, ho dona tot sempre i això ajuda molt l’entrenador, és humil i treballa i està consolidant el seu tir exterior, que ha de ser clau per estar a l’elit, és un bon penetrador i no és egoista. És un líder”, segons el descriu. Papi és capaç de jugar-se cinc triples contra la Penya tot i estar rodejat d’estrelles. El tècnic lituà està enamorat del seu caràcter ambiciós. Ocampo també descriu Badji: “Li tinc estima perquè he passat moltes hores amb ell, també després del confinament. Té grans possibilitat pel seu cos i cada vegada entén millor el joc i sap que no només ha de fer esmaixades i taps, també ha de tenir activitat defensiva i millorar la tècnica.”

Tots dos jugaran al Barça B a la LEB Plata. Brancou Papi ja ha debutat amb la selecció absoluta del Senegal en les finestres FIBA en la fase de classificació per al Mundial de la Xina 2019, on va jugar quatre dels sis partits de classificació.

2,37
metres
d’envergadura té Badji, un pivot amb moltes possibilitat físiques. Fa 2m16.
4
partits
amb la selecció absoluta del Senegal va disputar ‘Papi’ en les finestres classificatòries per al Mundial de la Xina.
3
joves
comparteixen pis: Badji, Brancou i l’argentí Juani Marcos. Tots tres volen fer el salt al primer equip, com Bolmaro i Sergi Martínez
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)