ACB

Reaparició triomfal

Bàsquet. L’aler pivot montenegrí Nikola Mirotic contribueix amb 14 punts a la victòria del Barça contra el MoraBanc Andorra després de la pausa obligada per haver passar la Covid-19

barça 82 andorra 71

BARÇA:Abrines (7), Hanga (9), Davies (12), Higgins (5), Smits (15) –cinc inicial–; Kuric (7), Bolmaro (2), Calathes (2), Mirotic (14), Oriola (6), Martínez i Heurtel (3). 21/39 de 2. 9/16 triples (2 Hanga, 2 Smits, 1 Abrines, Higgins, Kuric, Mirotic, i Heurtel). 13/22 tirs lliures. 30 rebots (7 Hanga). 27 assistències (12 Calathes). 97 de valoració (15 Smits, Abrines i Hanga).MORABANC ANDORRA:Palsson (10), Senglin (10), Dime (4), García (5), Tyson Pérez (10) –cinc inicial–; Olumuyiwa (4), Hannah (9), Jelinek (3), Llovet (9), Paulí (4) i Gielo (3). 22/39 de 2. 5/20 triples (2 Palsson, 1 García i Hannah). 12/16 tirs lliures. 25 rebots (7 Tyson Pérez). 15 assistències (4 S. García). 66 de valoració (19 Tyson Pérez).PARCIALS:19-12, 22-18 (41-30); 22-24 (63-54) i 19-17 (82-71).

El Barça va rematar una bona setmana amb un triplet de victòries sense Nikola Mirotic i també amb la presència de l’aler pivot montenegrí, que ahir reapareixia després de la pausa obligada per haver passat la Covid-19. L’equip blaugrana, amb algunes desconnexions, va superar el MoraBanc Andorra amb un joc coral, tot i que van destacar els 15 punts de Rolands Smits i les 12 assistències de Nick Calathes. En atac també van brillar Mirotic (14 punts) i Brandon Davies (12).

Els primers minuts van ser anivellats amb un interessant duel de Davies i Tyson Pérez sota l’anella. El conjunt blaugrana va anar ajustant la defensa i gràcies a un minut final d’inspiració, amb triple inclòs d’Heurtel, va obrir la primera escletxa en el resultat (19-12). Mirotic va reaparèixer al tram final del primer quart, però va ser en el segon quan va començar a exhibir el seu catàleg habitual de recursos, amb 7 punts gairebé consecutius. L’equip de Saras Jasikevicius, més efectiu en els triples (6 de 10) i dominant en el rebot (16 a 12), va arribar al descans manant per 41-30 sobre un Andorra amb excessives pèrdues de pilota (9).

Després de la represa, el Barça va aprofitar un col·lapse momentani de l’Andorra per eixamplar la diferència amb un parcial de 7-0. L’equip blaugrana continuava inspirat en els triples, Calathes no parava de fer assistències als seus companys i va aconseguir un màxim avantatge de 18 punts (56-38) després d’una jugada de 2+1 d’Oriola. L’Andorra, però, va reaccionar, va tornar el parcial de 0-7 als blaugrana i amb la contribució de Clevin Hannah i Nacho Llovet va poder guanyar el tercer quart (22-24) per afrontar els últims 10 minuts amb menys de 10 punts de desavantatge (63-54).

La sentència

El partit estava obert i al Barça encara se li van complicar més les coses amb l’arrencada dels d’Ibon Navarro, que prosseguien la remuntada amb un parcial de 0-4 (63-58). Jasikevicius va demanar temps mort, Mirotic va sortir al rescat i el Barça va rematar la feina amb un parcial de 15-4 (78-62). L’equip blaugrana ja no va haver de patir pel resultat després d’una altra gran actuació en defensa i va segellar la seva cinquena victòria a la lliga ACB.