Més bàsquet

OPINIÓ

JOSEP VIVAL CASADEMONT (*)

En defensa del bàsquet gironí

L'Associació de Veterans del Bàsquet Gironí volem anunciar el nostre compromís amb l'esport d'elit i amb el desig de seguir comptant amb bàsquet masculí de primer nivell davant de la possible pèrdua de llicència a la LEB Or.

L'esport d'elit lidera la imatge en què l'esport transmet a les noves generacions valors com ara la salut, el sacrifici, la disciplina, el treball en equip, la constància i la solidaritat. L'esport d'elit és el vehicle que porta els nostres fills a somniar ser el nou Marc Gasol, el Sada o el Trias, el Xavi, Bojan o Pep Guardiola, a somniar ser el nou Escuredo, l'Hermida o el Llaneras, a ser la nova Mengual o l'olímpica Queralt Castellet. Ells aconsegueixen que tots els nostres joves s'esforcin, treballin i sacrifiquin moments d'oci per aconseguir el màxim nivell competitiu.

Quedant claríssims els molts valors que aporta l'esport d'elit a la societat, ens agradaria tractar el lideratge dels diferents actors del món professional:

–Les institucions han de garantir la viabilitat dels projectes d'elit gironins per sobre dels directius que dirigeixen els clubs esportius, principalment subvencionats amb diners públics. Proposem que es creï un sistema de suport estable i constant per permetre la subsistència de l'esport d'elit amb garanties.

–Els polítics responsables (ajuntaments, diputacions i Generalitat) han de supervisar, liderar i controlar qualsevol projecte vinculat a diners públics. Aquests diners creiem que són necessaris per a la promoció de l'esport, però no es pot gestionar aquests pressupostos sense la supervisió de les institucions que ho han de liderar.

–El sector privat ha de trobar la manera de complementar les ajudes públiques. Les empreses han de retornar a les societats els beneficis que aconsegueixen. Ja sigui en la cultura, l'esport o en altres àmbits de la societat, les empreses són claus en el manteniment dels nostres clubs i associacions.

–S'ha d'agrair a les persones que sacrifiquen temps personal per dedicar-lo a dirigir aquests clubs, els directius. Ara bé, les decisions que afecten la viabilitat i el futur dels clubs han de ser el màxim de consensuades amb la societat civil. Ningú ha d'oblidar que, a menys que es destinin grans sumes de diners privats als clubs esportius, els clubs són de tots. La història del món del bàsquet a les nostres comarques és d'un valor incalculable.

Així doncs, desitgem que aquesta iniciativa que ha sorgit espontàniament per part d'aficions al Club Bàsquet Sant Josep sigui un primer pas per a la continuïtat del club al màxim nivell que es pugui gestionar. Desitgem que en aquests moments les institucions aportin el màxim de pressupost que puguin però que obrin el màxim de portes possibles del sector privat per ajudar els clubs esportius i les associacions culturals a subsistir.

Moltíssimes gràcies a tots els professionals que han donat suport a aquest acte, principalment al Marc Gasol i al Víctor Sada, els quals ens varen demostrar en dos anys a Girona que el treball diari, el sacrifici, el treball en equip, la constància, el lideratge i els valors de l'esport són sempre a l'abast de les nostres mans i ens porten a les cotes més altes mai imaginables.

(*) Josep Vival Casademont i 25 membres més de l'Associació de Veterans del Bàsquet Girona.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)