NBA

El ‘Big Three’ dels Lakers

Bàsquet. NBA. Marc Gasol arriba a un acord amb el vigent campió per dues temporades i intentarà tornar a guanyar l’anell al costat de LeBron i Davis allà on el seu germà Pau va triomfar

Sorpresa majúscula i espectacular a l’NBA amb el fitxatge per a les dues pròximes temporades de Marc Gasol pels Lakers. El mateix jugador donava una pista en la darrera entrevista que va fer a TV3, on explicava: “No tinc edat per perdre’m partits i vull anar a un projecte que lluiti pel títol, no a un projecte a llarg termini.” Doncs dit i fet. Als 35 anys deixa Toronto, on els Raptors han fitxat com a recanvi seu el pivot dels Suns excompany de Ricky Rubio Aron Baynes per 14,3 milions de dòlars per dos anys. Tampoc continuarà a la franquícia canadenca Serge Ibaka, que ha signat per dos anys amb els Clippers i uns 19 milions de dòlars.

Si Marc Gasol volia anar a un equip que lluiti per guanyar el campionat, enlloc millor que als Lakers, el vigent campió, al costat d’una parella impressionant com són Anthony Davis i LeBron James. El nou Big Three de l’Staples Center ja està esperant poder convertir els seus partits en un showtime durant els 72 enfrontaments que tindrà la lliga regular aquest curs. En l’operació del fitxatge del pivot de Sant Boi hi ha entrat també el traspàs de JaVale McGee als Cavs, mentre que Jordan Bell i Alfonzo McKinnie van també a Los Angeles. És la tercera franquícia on jugarà en Marc després del seu pas pels Grizzlies, on va estar una dècada, i els Raptors, on ha estat un curs i mig. Entre les franquícies que també estaven negociant per incorporar el català també hi havia els Warriors de Stephen Curry i els Mavs de Luka Doncic. Els Raptors li donaven més diners però amb un projecte pitjor.

LES DADES

5,2
milions
de dòlars cobrarà Marc Gasol en els pròxims dos anys, el sou mínim per a un veterà
48
Número
del ‘draft’ en què va ser escollit Marc pels Lakers, que el van traspassar als Grizzlies
6
temporades
i mitja va estar Pau Gasol als Lakers, on va guanyar dos anells al costat de Kobe Bryant

Primers germans de la història

Mai en la història de la franquícia californiana han defensat la samarreta de l’equip dos germans. Pau Gasol hi va estar sis temporades i mitja (del 2008 al 2014), i va guanyar dos anells (2009 i 2010). Ara en Marc hi estarà en principi dos anys i buscarà el seu segon anell després del títol assolit amb els Raptors.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)