Eurolliga

Només calen quatre retocs

Bàsquet. ACB. El Barça manté la base i té fitxats Sanli i Jokubaitis; Claver, Westermann i Pustovyi van fora i Bolmaro, cap a l’NBA

L’estiu del Barça serà plàcid. Les sortides segures són les de Pustovyi –es quedarà a l’ACB– i de Westermann, tot i tenir un any més signat. El punt calent pot ser el de Víctor Claver, que no entra en els plans del tècnic lituà i es buscarà una sortida tot i tenir contracte. Anirà a un equip gran perquè, a més, ocupa plaça de jugador de formació. L’equip té la base amb talent i recorregut, i ara només calen quatre retocs. Després de veure que res és impossible, com el fitxatge i aportació que ha tingut Pau Gasol, l’expectativa és saber si Marc Gasol serà o no una opció real. El club ha descartat internament la continuïtat de Pau, tot i que parlaran amb ell.

Sanli i Jokubaitis, fets

El pivot turc (30 anys i 2,12 m), campió de l’Eurolliga, ha estat una de les sorpreses del curs, amb 7,8 punts, 2,2 rebots i 7,3 assistències per partit en 14 minuts de mitjana. Ve a ocupar la plaça de Pustovyi. Ha anat clarament de menys a més, i ha acabat increïble aprofitant els espais que li deixaven els petits Micic, Larkin o Beaubois. Sempre ha jugat a Turquia (Pinar, Galatasaray, Tofas, Gaziantep, Usak, Trabzonspor i Besiktas). L’altre fitxatge és un home de confiança de Jasikevicius: Rokas Jokubaitis. El jove base (21 anys) ja va estar a les ordres de Saras en el Zalgiris. Ha fet 7 punts, 1,7 rebots, 2,5 assistències i 6,8 de valoració en 21 minuts de joc. No és determinant però ho pot arribar a ser.

Higgins, de blaugrana

Tot i els rumors d’un possible interès del Milà o de poder anar a l’NBA, el nord-americà és feliç en el Barça i no se’n mourà.

Les banquetes es mouen

Ahir es va fer oficial la renovació de Raventós amb el Fuenlabrada després de salvar-lo del descens. També es va fer oficial el fitxatge de Jaume Ponsarnau pel Saragossa per dues temporades i Joan Peñarroya es va acomiadar de Burgos esperant signar pel València. Pedro Martínez podria ser el següent moviment, renovant a Manresa.

Bases
NICK CALATHES 2023
LEANDRO BOLMARO 2023
LEO WESTERMANN 2022
Alers
ÀLEX ABRINES 2021+1
VÍCTOR CLAVER 2022
ADAM HANGA 2022+1
CORY HIGGINS 2022
SERGI MARTÍNEZ 2024
KYLE KURIC 2023
Pivots
NIKOLA MIROTIC 2025
ROLANDS SMITS 2022
PIERRE ORIOLA 2024
PAU GASOL 2021
BRANDON DAVIES 2022
ARTEM PUSTOVYI 2021
Entrenador
SARAS JASIKEVICIUS 2023

Els ajudants de Saras ja són amb Lituània

Jasikevicius s’ha quedat sol a Barcelona perquè els seus ajudants lituans ja estan amb la selecció del seu país preparant el preolímpic per assolir el bitllet per anar als Jocs de Tòquio. Han marxat Maskoliunas –seleccionador–, l’ajudant Tomas Masiulis i el preparador físic Justinas Grainys.

Sergi Martínez, cap a Chicago

El jove del planter, que no ha tingut protagonisme en l’últim tram de la temporada tot i fer eclosió aquest curs i renovar per tres anys més amb el Barça, aprofitarà l’estiu per anar a fer entrenaments als Estats Units. La intenció és anar a Chicago en unes sessions que es fan per treballar diferents aspectes del joc i arribar reforçat de cara a la pretemporada vinent.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)