ACB

XABI LÓPEZ-AROSTEGUI

ALER DEL JOVENTUT

“I per què no seguir a la Penya?”

El de Getxo té en suspens tot Badalona perquè, tot i que té contracte amb la Penya, després de ser escollit en el cinc ideal ACB ha rebut ofertes del Baskonia i del València

Patrocini

Xabi López-Arostegui (Getxo, 19/5/1997) ha estat escollit en el cinc ideal de l’ACB. Tothom parla del seu futur. Uns diuen que ho té fet amb el Baskonia. Uns altres, amb el València. Però la realitat és que la resposta només la sap ell.

Es parla d’ofertes, però ja ha decidit si continuarà a Badalona?
Sempre he dit que Badalona serà casa meva. Estigui a la Penya sempre o hi hagi un dia que marxi. Sento amor per aquest club, perquè vam apostar mútuament per créixer aquí de nen, i no ho oblidaré mai. El primer contracte professional el vaig fer amb el meu pare, i el Jordi Martí –director esportiu– em va dir que pel següent contracte faria falta tenir un agent i deixar de banda el tema familiar. La decisió serà només meva, sense cap pressió de ningú, perquè soc jo qui jugarà en un lloc o en un altre. I si no estic feliç, en seré jo el responsable. Fa 10 anys que estic a la Penya, i jo també he estat nen aquí, a Badalona. Sé que soc com un mirall per als nens i nenes del planter, perquè veuen que, si treballen fort, seran capaços d’arribar al primer equip.
Dient això sembla que sigui un comiat. Descartes continuar a la Penya?
No, no. En absolut! No ho descarto. És el meu moment. Vull mirar cap a dins meu per decidir, visualitzar el futur i veure on encaixo. I per què no seguir a Badalona? La proposta que em van fer al club és bona, per uns quants anys. Em proposaven ser un referent al club en el futur més pròxim juntament amb els de la casa. Un projecte il·lusionant. També hi ha l’ambició de cada jugador i veure els escenaris que hi ha per sentir-me més còmode. Però el projecte esportiu, els sentiments i els joves és un còctel il·lusionant. L’oferta del club ha despertat l’interès d’altres clubs d’ACB.
Si l’oferta econòmica està a l’altura d’altres clubs, l’única diferència és que a la Penya no hi ha Eurolliga?
Tots els jugadors volem arribar al nostre màxim, la nostra carrera no és gaire llarga, i a vegades cal escollir un camí. Tothom té reptes per veure quan els pots assumir, explorar els teus límits i jugar contra els millors encara que no sigui el més fàcil. Si a la Penya hi hagués Eurolliga seria una proposta encara més rica, seria un pas més per a mi i per al club. Si no és aquest any, que sigui l’any vinent. Jugar en l’Eurolliga per a mi és important.
Et fa pànic ser el líder de la Penya o t’agrada?
M’agrada. Crec que em queda molt, i una de les meves coses bones és que tinc molt per millorar en l’aspecte tàctic, per entendre millor el joc i treure més superioritats. Amb el treball físic i tècnic també em queda molt per desenvolupar. Mai havia estat en aquesta situació. Emocions, molta gent al meu voltant que s’interessa i et pregunta. M’ho traslladen amb il·lusió.
La Penya està fent l’equip pensant en tu com a puntal perquè tens contracte. No tens cap intenció de marejar el club, sinó que vols estar segur de la decisió, oi?
No toca fer anar malament la Penya. Entenc el club i l’afició, que porten molt temps des que em van fer la proposta, però ja els vaig dir que no estava preparat per prendre una decisió. La meva intenció és no allargar-ho gaire i donar una resposta com més aviat millor.
Xabi, qui t’hauria dit fa un any que estaries en una situació així i amb l’afició encreuant els dits perquè no marxis...
Sí, sí. Com canvia tot. L’aficionat té il·lusió per com ha anat l’any, per com he jugat, perquè la gent de Badalona està amb la gent del planter. Si puc demanar alguna cosa, demano paciència, i espero que al final estiguin tots contents.
Entens la frustració del club de no poder segellar la teva ampliació de contracte?
Ho entenc. Porten molts anys sense poder retenir el talent i, ara que ho podrien fer, no passa. Hi ha hagut un canvi econòmic, hi ha estabilitat, i moltes coses que la gent no veu que s’han millorat.
Qui et pressiona més perquè continuïs, el club o la família?
M’intenten ajudar escoltant-me. A vegades rebo més pressió de la família que de mi mateix, perquè sempre s’ha abocat amb la Penya des que vaig venir de petit. Tot m’ha anat bé i mai m’hauria imaginat estar en aquesta situació.
Quin paper té Carles Duran en el fet que hagis acabat en el cinc ideal?
Li estic molt agraït. Quan va marxar Diego Ocampo, quan jo era vinculat, va venir el Carles i va apostar per mi perquè teníem el Sergi Vidal, que tenia una gran carrera, i em va prioritzar a mi en lloc del Sergi. M’ha donat minuts i ha estat una progressió. Ell m’ha acompanyat en aquest procés de progressió i m’ha ensenyat a canalitzar-lo. A vegades he tingut enganxades lògiques. Estic agraït perquè no sé com hauria estat amb un altre tècnic. Ha tingut un paper clau perquè coneix la base. M’ha mantingut amb els peus a terra.
Fa deu anys que somies, i ara sembla que s’està aconseguint allò que tothom vol: una penya de la Penya?
És la filosofia del club i s’està portant a terme des que va arribar Duran i l’estabilitat econòmica. S’ha apostat pels joves, hem recuperat gent de la casa amb un nivell alt que abans no hauríem pogut, amb el Dani Moreno, l’Adrià Delgado... Molta gent que viu i sap què és la Penya. Em vaig lesionar i el Joel va fer un pas més. Hi ha rivalitat, però som amics, i vull fer el que va fer en Vidal amb mi jo amb el Joel.
Entre la pressió que reps, també n’hi ha dels companys d’equip?
No. És lògic que se’n parli. Ja ha passat amb en Neno. Es comenta. És un secret de domini públic i no hi ha res a amagar.
Per cert, preselecció dels Jocs Olímpic. Felicitats!
M’encantaria anar als Jocs, seria una bogeria. Només anar a entrenar-me ja és un orgull, perquè hi ha molts cracs.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)