Més bàsquet

Ricky (38 punts) en fa una de les seves però els EUA eliminen Espanya (81-95)

Kevin Durant (29 punts) ha trencat el duel en el tercer quart en el darrer partit de Pau Gasol amb l’equip espanyol

La selecció espanyola no podrà aspirar a la seva quarta medalla seguida en uns després de cedir en els quarts contra els EUA (81-95) en el darrer recital de Ricky Rubio a Tòquio (38 punts), rècord individual d’un jugador de la selecció espanyola en uns Jocs. Kevin Durant (29 punts) ha estat l’estilet dels americans, que han arribat a perdre de 10 però que en la segona part han estat letals.

Ha estat el darrer partit de Pau Gasol (41 anys) en uns Jocs Olímpics, els cinquens que jugava. El rival dels EUA en les semifinals sortirà de l’Austràlia-Argentina. Eslovènia també ha accedit a les semifinals amb una victòria contundent en el seu encreuament contra Alemanya (94-70).

El primer quart s’ha convertit en un festival de Ricky Rubio (13 punts), que tot sol ha mantingut els americans a ratlla, que s’han vist superats a més en el rebot (14 a 8) i només han manat en els instants inicials després d’un triple de Lillard. L’equip d’Scariolo no ha tingut punteria en el triple (1 de 7) però la defensa li ha permès tenir un cert control de la situació tot i que ni Marc ni Pau Gasol han sabut imposar la seva alçada en atac.

En el segon quart Sergio Rodríguez (10 punts) ha agafat el relleu en atac de Ricky i amb Willy Hernangómez de center l’equip s’ha trobat més còmode i després d’una cistella del pivot dels Pelicans ha assolit la seva màxima diferència (39-29), gràcies sobretot a una defensa d’ajudes (6 taps) que per alguns moments ha ofuscat els jugadors dels EUA. Durant ha trobat el camí i amb un triple marca de la casa i una gran esmaixada ha fet reaccionar els seus, que han igualat el duel just abans del descans (43-43).

L’aler pivot dels Brooklyn Nets, ben acompanyat per Booker, s’ha destapat definitivament en el tercer quart. Tres triples seguits han disparat la diferència (49-65) en uns minuts brillants de l’equip de Popovich. La resposta ha vingut de la mà de Ricky , que jugant al costat de Rodríguez, s’ha enfilat fins els 27 punts.

L’esforç per retallar la diferència del combinat espanyol ha topat amb els triples oberts (Lillard i Tatum) dels americans (67-81), molt còmodes en pista, tot i que Ricky ha continuat el seu concert particular. Malgrat tot, la victòria dels jugadors dels EUA no ha perillat en cap moment. Pau Gasol i Marc Gasol han tingut un protagonisme testimonial.