ACB

Arriba Hayes; ja hi són tots?

ACB. El Barça marxa demà a Andorra per fer-hi una estada d’una setmana i dos amistosos amb la plantilla teòricament tancada però pendents de si Pau Gasol acabava decidint no retirar-se

Nigel Hayes (Westerville, Ohio, 16/12/1994) ja és el nou aler pivot del Barça. Amb l’arribada del nord-americà es podria dir que Jasikevicius té la plantilla que volia, però encara hi ha el dubte de si Pau Gasol acabarà decidint continuar o no. Des del club no es pressiona el pivot de Sant Boi, però sí que volen tenir una resposta abans de l’inici oficial del curs. A diferència de la temporada passada, la seva decisió va ser perquè depenia de saber com estava físicament després de dos anys sense jugar. Ara ja no hi ha aquesta incògnita, després de jugar un gran tram final de lliga i Eurolliga i de ser als Jocs Olímpics. Ara no tindria cap sentit aturar l’activitat gaire temps.

Nigel Hayes arriba del Zalgiris, on ja havia coincidit amb Jasikevicius, i on ha fet unes mitjanes de 9,5 punts, 3,9 rebots i 9,8 de valoració en 26 minuts de joc. Signa només per una temporada i no ha estat la primera opció, perquè la prioritat era inicialment Kalinik. Hayes (2,03 m) es va formar a la Universitat de Wisconsin i ha jugat també en els Westchester Knicks, els Lakers, els Raptors i els Kings, i la seva primera experiència a Europa va ser en el Galatasaray (curs 2018/2019). La part positiva d’aquest jugador és que té experiència en l’Eurolliga i talent per fer punts, però sap encaixar perfectament en un rol secundari, tenint en compte que davant d’ell hi ha altres primeres opcions com Higgins, Mirotic o Calathes. El fitxatge de Hayes s’ha retardat perquè estava esperant una opció NBA.

Demà, cap a Andorra

L’expedició blaugrana marxarà de demà i s’estarà fins al pròxim 31 d’agost a Encamp, a l’hotel Guillem, com altres vegades. Avui Jasikevicius decidirà quins dels set joves que han començat la pretemporada viatjaran. Laprovittola i Abrines s’incorporen avui. El Barça jugarà dos amistosos: dijous contra el MoraBanc i dissabte contra el Llemotges.

Bases
Nick Calathes 2023
Nico Laprovittola 2023
Rokas Jokubaitis 2025
Leandro Bolmaro 2023
Alers
Àlex Abrines 2026
Sergi Martínez 2024
Cory Higgins 2024
Kyle Kuric 2023
Nigel Hayes 2022
Pivots
Rolands Smits 2022
Nikola Mirotic 2025
Pierre Oriola 2024
Sertac Sanli 2023
Pau Gasol ?

Bolmaro pagarà 900.000 euros de clàusula

El base argentí del Barça continua sense fer oficial la seva marxa als TWolves (NBA), tot i que al club blaugrana ja ho donen per fet. Per això no començarà la pretemporada –ara mateix està amb permís després de jugar els Jocs Olímpics amb l’Argentina, igual que Nico Laprovittola–. Bolmaro marxarà a la lliga nord-americana i el Barça rebrà a canvi 900.000 euros de clàusula de rescissió. Qui sí que està fent la pretemporada amb el primer equip és l’altre argentí, de la mateixa generació que Bolmaro, Juani Marcos, que anirà cedit al Lleida (LEB Or).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)