Lliga femenina

L’Spar Girona i els seus vincles, a Camprodon

Bàsquet. Segona estada de pretemporada de l’Uni a la vila del Ripollès, després del parèntesi del curs passat

L’Spar Girona treballa des d’ahir a Camprodon, on fa l’estada de pretemporada per segon cop, després del parèntesi del curs passat imposat per la situació sanitària. La vila del Ripollès rep amb els braços oberts l’Uni, que prepara l’inici de curs amb la Lliga Catalana a Manresa el 12 de setembre i la supercopa a Tenerife els dies 18 i 19. La lliga comença, per a l’Spar Girona, el 25 de setembre a Vitòria contra l’Araski i l’Eurolliga, el 6 d’octubre a Fontajau enfrontant-se al Sopron en el que serà el tercer partit de la temporada a Girona –el València i el Bembibre hi hauran passat el 29 de setembre i el 3 d’octubre.

“Motivar i incentivar l’esport femení” és l’argument amb què Camprodon rep l’Spar Girona, segons exposava ahir Maria Àngels Reixach, alcaldessa accidental del municipi, en la recepció a l’Uni. El regidor d’Esports, Joan Bobi, reforçava el missatge que la vila segueix apostant com fa dos anys per acollir l’Uni. Un vincle que, recorda, “tan bons resultats va donar”. Alfred Julbe agraïa la col·laboració que li permet fer aquesta estada, que defineix com “una bona oportunitat per conèixer-nos i establir aquests automatismes que després són tan necessaris. Poder conviure i compartir més estona que en el dia a dia que ens entrenem i marxem cap a casa”. “Passar-ho bé i créixer com a equip”, sintetitzava el tècnic, que prepara el curs sense aleres pivots. Michaela Onyenwere, número 6 del draft, era escollida ahir rookie del mes per tercer cop seguit –juny, juliol i agost– i aquesta nit s’enfrontava amb les Liberty a les Storm, de Kennedy Burke. En el seu anterior partit, va aconseguir el seu primer doble-doble a la WNBA, amb 11 punts i 10 rebots (el seu rècord) en la derrota contra les Lynx (74-66).

“Estem totes molt contentes, l’any passat la intenció era repetir i no va poder ser per la Covid. El primer any tot van ser experiències positives, et permeten combinar la feina i el descans i hi estem molt bé. Espero que es converteixi en una tradició per a l’Uni Girona: són condicions que et fan ser millor en la teva feina”, exposa la capitana de l’equip, Laia Palau, que recorda: “La convivència és necessària, falta gent de l’equip i assentar bases de convivència, dinàmiques i respecte, en el dia a dia també és important, tant a la pista com a fora. I aquí ho estem fent.”

Qüestionat sobre els objectius de l’equip, Julbe va dir que són “lluitar per estar a màxims, malgrat la situació de temps difícils que ens han fet perdre algun gran nom, que poden fer cistella per elles mateixes en situacions inversemblants i que ara ho haurem de fer de manera més col·lectiva”. “Ens podem permetre, si més no abans de començar, dir que lluitarem cadascun dels títols. No ho diem per dir, sinó perquè ho creiem internament. No veig cap motiu per no donar el mateix, és la nostra manera de pensar.”

‘ROOKIE’ DEL MES

3
guardons
du Onyenwere, que avui jugava contra l’altra alera pivot de l’Uni a la WNBA, Burke

Un sol amistós de pretemporada, demà al vespre

Nou contratemps en la pretemporada de l’Spar Girona, que no jugarà la setmana que ve l’amistós que tenia programat a Latas, contra el BLMA. La relació de partits amistosos que jugarà l’Uni es redueix al de demà al vespre al pavelló de Llandrius contra el CB Maresme Boet Mataró, a Camprodon (20 h). El motiu de la suspensió és la manca d’efectius del conjunt occità, que disputa l’Eurolliga i que fa dos anys va visitar el conjunt gironí a Palamós, també en partit amistós. Fa dues temporades els dos equips s’havien vist a l’Eurolliga –és el primer partit com a visitant que va guanyar el club gironí a la màxima categoria, després del 0-13– i, en fa tres, el BLMA va ser el botxí de les gironines en la semifinal de l’Eurocopa. La temporada passada l’Spar Girona no va fer cap amistós i el seu primer partit va ser de la Lliga Catalana femenina. Fa dos anys, en la primera estada a Camprodon, el rival en l’amistós va ser el Barça CBS, abans del de la Costa Brava.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)