Lliga femenina

El més calent és a l’aigüera

Bàsquet. L’Spar Girona, sense cap interior, supera el Boet Mataró en l’amistós de l’Uni que tanca l’estada a Camprodon. El club continua buscant un reforç temporal per jugar sota els cèrcols

Spar Girona 77 Boet Mataró 52

SPAR GIRONA:Drammeh (18), Palau, Eldebrink (11), Soler (10), Gardner (23) –cinc inicial–, Pons, Flores (8), Baus (1), Cargol (2) i Ribas (4). 4 triples: Drammeh, Eldebrink, Soler i Gardner.CB MARESME BOET MATARÓ:Rokkanen (4), Luca (4), Camila Martínez (12), Aijanen (5), Gedna (7) –cinc inicial–, Steph (5), Arias (9), Bintou, Garcia (2), Rovira, Clara (2) i Riera (2). 5 triples: 2 Camila i 1 Gedna, Steph i Arias.PARCIALS:18-9, 20-17 (38-26), 18-16 (56-42) i 21-10 (77-52).

L’Spar Girona va tancar l’estada de pretemporada a Camprodon amb triomf contra el Boet Mataró de la lliga femenina Challenge en l’únic amistós de preparació de l’Uni, que va jugar sense cap de les seves interiors. Les cadets i júniors Laia Baus, Xènia Pons, Aina Cargol i Berta Ribas van completar el roster gironí, en què hi apareixien per primer cop les dues exteriors fitxades aquest estiu: Binta Drammeh i Rebekah Gardner, totes dues de titulars.

Giedre Labuckiene, intervinguda a l’estiu al menisc del genoll dret, no va jugar per precaució, com Julia Reisingerová per unes molèsties musculars. Tampoc Iho López, amb fitxa del primer equip però que no pot enllaçar entrenaments sense lesionar-se, ni Maria Araújo, en procés de recuperació.

La llum al final del túnel és que Michaela Onyenwere, rookie del mes tres cops seguits a la WNBA, podria arribar aquest setembre a Girona si les Liberty no entren al play-off. Ara n’estan fora i el seu últim partit és el dia 15 i la lliga regular s’acaba el 17. Kennedy Burke, en canvi, no ho faria fins a l’octubre perquè les Storm són les vigents campiones i candidates a l’anell. Per això el club busca una solució temporal al mercat, amb les limitacions de pressupost que van fer incloure la clàusula que permetrà la sortida d’Onyenwere per Nadal –l’Uni té coll avall que no podrà retenir-la– que limiten la cerca, molt intensa en les darreres hores i sense resultats.

Binta Drammeh va fer la primera cistella (2-0), des de la qual el domini seria vermell des de l’inici: 7-0, la sueca de tres. L’altra jugadora que debutava amb l’Uni, Rebekah Gardner, va fer el 9-3 i l’entrada de Laia Flores al parquet va accelerar el ritme: 14-5 i 18-9 assistència i tirs lliures de la mataronina. El Mataró va situar l’empat a 21 al segon quart i el parcial de 0-7 va estimular l’Spar Girona (29-22), que estabilitzaria la diferència al segon quart (38-26 en la mitja part) i l’enfilaria al tercer: 48-28, triple de Júlia Soler després d’un 7-0 inicial liderat per Gardner (45-28). L’alera nord-americana, molt activa, va anotar 10 punts al darrer quart amb l’Uni jugant a camp obert. “L’única manera de no patir tant a prop de cistella era obrir el camp, pressionant. Hem estat tota l’estona amb molta tensió, ha estat un partit molt distret i espero que agradable”, va afirmar Alfred Julbe, content però conscient de les poques conclusions que pot treure amb bona part de les jugadores en posicions poc habituals per a elles.

Només teníem una cadet que fos pivot però hi ha hagut energia; algunes coses ens serveixen i d’altres no tant
Alfred Julbe
Hem fet gairebé 80 punts, les joves han jugat, que sempre fa il·lusió a tothom. Hem tingut moments d’intensitat
Laia Palau

El Cadí no juga i tampoc troba res al mercat

El Cadí no va poder jugar el seu segon amistós, ahir a Tarragona contra el València –era el primer de les taronges, que tenen la prèvia de l’Eurolliga a Schio d’aquí quinze dies (21 i 23 de setembre) la setmana abans de venir a Fontajau– per les baixes que té l’equip de l’Alt Urgell, que com l’Spar Girona busca una interior. En el cas del Sedis, per substituir Chelsey Perry, lesionada a la WNBA. L’equip de Bernat Canut, que havia perdut a Tolosa dimecres (67-58)– busca una nord-americana i per a tot el curs, a diferència de l’Uni que vol una solució temporal de dos mesos i que no ocupi plaça de nord-americana –sí podria ser Cotonou– pel sobrecost en la llicència que comporta. Els dos equips juguen d’avui en vuit la Lliga Catalana femenina a Manresa (12 h).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)