ACB

Bàsquet. ACB

No tot s’acaba a Arizona

El finlandès Elias Valtonen (22 anys), que va signar amb el Baxi Manresa al març, ha sorprès per la seva explosió al Nou Congost després que li barressin el camí a l’NCAA als Estats Units

Elias Valtonen (Eura, Finlàndia, 11/06/1999) és el fitxatge més prematur del Baxi Manresa. Fins al punt que va signar el contracte per als pròxims tres anys el mes de març passat, just després de les finestres FIBA que havien jugat amb els finlandesos. De fet, Valtonen havia estat un dels més destacats de la seva generació en l’Europeu sub-16 fa anys i ho va ratificar en l’Europeu B sub-20. Ja mostrava condicions atlètiques i era un dels líders destacats. D’ambició, a aquest fill d’entrenador n’hi sobrava i va ser reclutat per Arizona State. A l’NCAA va tenir un primer any complicat però no es va rendir i va acceptar el repte de convèncer el seu tècnic, Bobby Hurley, que podia fer camí. Però les coses no van arribar a bon port. Va decidir tornar a Europa i va fitxar pels Tigers Tübingen de la ProA alemanya, i allà va sorprendre. 15,5 punts, 4,7 rebots i 2,6 assistències van servir perquè el director esportiu manresà Xevi Pujol ja no li tragués l’ull del damunt. Li va fer un seguiment i, aprofitant la seva presència amb Finlàndia intentant classificar-se al costat de Sasu Salin, el Manresa va acabar de rematar l’acord. Aquest estiu vol contribuir a fer-la gran amb Finlàndia, on hi ha Mikael Jantunen (Ostende belga) i on esperen que algun dia l’NBA Lauri Markkanen, dos anys més gran que Valtonen, ajudi a fer créixer el bàsquet a Finlàndia. De moment, a la nova sensació del Baxi li queda molt camí per recórrer a les ordres de Pedro Martínez, i, com subratlla Xevi Pujol, té el caràcter per poder aprofitar l’oportunitat: “Vam signar per tres temporades perquè creiem en ell com a projecte; és educat, discret i amb una mentalitat molt treballadora, encaixa perfectament amb el que volem al Nou Congost.”

4
jugadors
exteriors havien aconseguit amb menys de 23 anys com a mínim 3 recuperacions i 2 taps: Dani Pérez, Andrés Nocioni i Adam Hanga. Diumenge també Valtonen.
2
anys
va estar a Arizona State, on no va aconseguir el seu objectiu en no tenir una bona entesa amb el tècnic Bobby Hurley
15,5
punts
de mitjana ha fet Valtonen en els dos partits que ha guanyat el Baxi Manresa contra el Betis (15) i contra el Baskonia (16). La curiositat és que no en va fer cap en el debut contra el Saragossa i no va jugar el segon contra el València.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)