ACB

La diferència es fa al final

Bàsquet. ACB. El Barça té problemes contra un Betis molt lluitador i malgrat anar sempre avançat no pot sentenciar el partit i signar la sisena victòria seguida fins als darrers deu minuts

Coosur Betis 61 Barça 78

COOSUR BETIS:Pozas (5), Carrington (3), Almazán (5), Burjanadze (11) i Todorovic (15) –cinc inicial–, Evans (7), Brown (9), Agbelese, Luis García, Bertans (4) i Bleijenbergh (2). 14/37 de 2 punts. 4/18 triples (1 Almazán, Todorovic, Pozas i Brown). 21/26 tirs lliures. 31 rebots (8 Todorovic). 11 assistències (3 Evans). 65 de valoració (21 Todorovic).BARÇA:Calathes (7), Sergi Martínez (3), Hayes (5), Higgins (10) i Davies (8) –cinc inicial–, Laprovittola (11), Kuric (11), Oriola (2), Jokubaitis (7), Smits (12), Caicedo (2) i Ubal. 20/38 de 2 punts. 8/20 triples (3 Laprovittola, 2 Smits i 1 Martínez, Hayes i Calathes). 14/16 tirs lliures. 38 rebots (10 Smits). 11 assistències (4 Jakubaitis). 80 de valoració (15 Smits).PARCIALS:15-19, 14-18 (29-37), 21-20 (50-57) i 11-21 (61-78).

Malgrat el resultat final, amb disset punts d’avantatge (61-78), el Barça va tenir problemes en la visita a la pista del Betis per aconseguir la seva sisena victòria consecutiva en sis partits de la lliga ACB. Els blaugrana es van trobar al davant un rival molt lluitador i que va estar dins del partit durant més de 30 minuts. El conjunt andalús, que només ha signat una victòria, es va saber mantenir a menys de deu punts, amb possibilitats de remuntar. No va ser fins al darrer quart que el Barça es va poder distanciar definitivament en el resultat i sentenciar el partit.

Un parcial de 0-8 en els primers minuts va avançar el Barça, però dos triples seguits del Betis van anivellar el resultat. Els blaugrana es van mantenir amb avantatge intentant superar una defensa intensa dels locals, que en diverses ocasions van atacar per anivellar el partit o per avançar-se. Es va arribar al final del primer quart amb un avantatge de quatre punts (15-19) a favor del Barça. En el segon quart, els blaugrana es van escapar de deu punts (21-31), però el conjunt andalús es va mantenir viu en el partit gràcies a deu rebots ofensius (29-33). Es va arribar al descans amb 29-37, vuit punts d’avantatge.

El tercer període va ser el més complicat per als blaugrana, ja que van tenir problemes de faltes personals i el Betis va anotar dotze dels quinze tirs lliures de què va disposar i es va mantenir en un marge de cinc a deu punts. Hi va haver força minuts de desencert i errades dels dos conjunts fins al 50-57 amb què es va entrar en els últims deu minuts. Va ser l’únic quart favorable als locals, per un punt, i també l’únic en què van superar els vint punts anotats. En l’inici dels últims deu minuts de partit, el Betis es va situar a només cinc punts, però dos triples seguits del Barça el van començar a distanciar en el marcador. El màxim avantatge dels blaugrana va ser de dinou punts i va arribar a un minut i mig del final (59-78). Al Betis va destacar Todorovic, que va anotar quinze punts i va agafar vuit rebots, mentre que al Barça quatre jugadors van superar els deu punts i Smits va ser el màxim anotador, amb dotze, i va agafar deu rebots.