Eurocopa

‘Mamma mia’, quina Penya

Bàsquet. Eurocopa. El Joventut debuta amb un monòleg a la pista del Trento en uns segons 20 minuts sense història però amb un equip ambiciós; Paul es lesiona i Feliz es destapa

Trento 56 Joventut 86

DOLOMITI ENERGIA TRENTO:Williams (3), Reynolds (8), Flaccadori (6), Saunders (8), Caroline (12) –cinc inicial–, Bradford (9), Conti (2), Forray (2), Mezzanotte (5) i Ladurner (1). 17/52 de 2. 5/20 triples (1 Bradford, 1 Williams, 1 Reynolds, 1 Mezzanotte i 1 Caroline). 7/15 lliures. 37 rebots (11 Caroline). 10 assistències (4 Flaccadori) i 28 de valoració (14 Caroline).JOVENTUT:Vives (2), Paul (2), Parra (13), Willis (6), Tomic (13) –cinc inicial–, Busquets (5), Ribas (9), Brodziansky (13), Ventura (2), Feliz (9), Birgander (12) i Maronka. 25/43 de 2. 6/22 triples (3 Ribas, 2 Brodziansky i 1 Feliz). 18/23 lliures. 47 rebots (8 Tomic i 8 Willis). 20 assistències (6 Vives) i 119 de valoració (19 Tomic).PARCIALS:14-17, 14-23 (28-40); 9-22 (37-62) i 19-24 (56-86).

Avís des de la primera jornada. La Penya va conquerir Trento amb una autoritat insultant, amb ambició i neutralitzant el cinquè classificat de la lliga italiana, que va ser una joguina en mans verd-i-negres. També va marcar territori des del primer dia el Partizan de Zeljko Obradovic anotant 61 punts en el descans a Hamburg (40-61). Els alemanys seran el pròxim rival de la Penya. Els verd-i-negres sumen la primera victòria a domicili de la temporada i agafen confiança abans de viatjar dissabte a Tenerife.

El debut a Europa no podia ser més beneficiós perquè, després d’un primer quart igualat, els verd-i-negres, que sempre van anar davant, van fer una estirada inicial fins al descans (28-40) amb Tomic dominant la pintura i grans minuts de Pau Ribas, i van trencar el partit només d’arrencar el tercer quart amb un parcial de 0-7 (28-47). A partir de llavors va ser un monòleg de la Penya, que va arribar a guanyar de 33 punts (49-82).

Brandon Paul, lesionat

La nota negativa va ser la lesió del nord-americà en el segon quart quan va rebre un cop a l’espatlla dreta. Paul no va poder continuar i en el tercer quart va sortir ja dutxat. Avui li faran proves per descartar un trencament muscular.

D’altra banda, Maronka també va tenir minuts davant de set franquícies (Nets, Bucks, Spurs, Wizards, TWolves i Warriors) que eren presenciant el partit entre els 925 aficionats que van ser al Group Arena, on, per primera vegada després de molt temps, hi havia aficionats de la Penya.

LES DADES

19,5
punts
anota Reynolds en la lliga italiana de mitjana, és el màxim anotador. Ahir 8 punts amb 3/10 en tirs
8
jugadors
del Joventut van valorar 10 o més en una gran mostra de joc d’equip

El que més m’ha agradat és que no ens hem relaxat i hem d’aprofitar tots els minuts que hi ha, també pels joves
Guillem Vives
Després d’una derrota és bo saber com t’aixeques i hem tingut bona energia i mentalitat com es veu en el marcador