Lliga femenina

Eclipsi a l’Alt Urgell

Lliga Femenina. L’Spar Girona empetiteix el Cadí, que encara no havia perdut cap partit en tot el curs, al tram final del duel català de la lliga i fa un nou pas de gegant en la seva evolució

Cadí La Seu 55 Spar Girona 65

CADÍ LA SEU:Lukacovicova (4), Pivec (18), Etxarri (12), Peña (6), Strautmane –cinc inicial–; Raventós (5), Brotons (2), Pujol i Tunstull (6). 17/54 de 2, 5/10 triples (2 Pivec i Peña i 1 Raventós), 6/9 tirs lliures, 41 rebots (14 Etxarri), 10 assistències (5 Raventós) i 53 de valoració (19 Pivec).SPAR GIRONA:Drammeh (15), Palau (8), Burke (16), Gardner (11), Reisingerová (6) –cinc inicial–; Eldebrink, Flores (6), López i Labuckiene (3). 22/47 de 2, 4/14 triples (2 Drammeh i Burke), 9/13 tirs lliures, 37 rebots (9 Flores), 13 assistències (5 Palau) i 81 de valoració (19 Burke).PARCIALS:24-12, 10-24 (34-36), 15-10 (49-46) i 6-19 (55-65).

La trobada de tot l’equip després de tocar fons a Logronyo fa quinze dies (68-46) forma part del relat de l’Spar Girona 2021/22. S’admet que es toca fons –fins i tot Alfred Julbe diumenge passat advertia que les circumstàncies d’aquell partit mereixen una explicació pausada, en un article a aquest diari– i, des de llavors, l’equip enllaça quatre victòries, dues d’inèdites a l’Eurolliga (a Schio i a casa contra el Fenerbahçe), la d’avui fa set dies amb rècord anotador a Fontajau i la d’ahir a la pista més incòmoda de la categoria per als rivals, a la Seu d’Urgell. Hi ha un comú denominador, la possibilitat de l’equip gironí d’oferir diverses versions d’ell mateix. Precisament el que va mancar al Cadí ahir, que després de desplegar el seu joc en el primer quart i disposar d’una màxima de 14 (24-10), es va anar quedant sense arguments i, amb només Pivec en el tercer quart (37-36, 42-39 i 49-46), va veure com en l’últim s’anava fent petit, eclipsat per un equip que amb Laia Flores primer i Laia Palau al seu costat, després, tenia el partit i la primera derrota del Sedis en tot el curs a la butxaca.

El punt de partida

Salt inicial, pilota per al Cadí i triple de Laura Peña. L’inici va tenir un sol color, el blau: 7-2 i 13-6 liderat per la jugadora del moment a la lliga, Etxarri. L’Uni no trobava la tecla i Julbe ja havia canviat tot el cinc i fins i tot havia fet tornar Palau en el primer quart quan Raventós va establir la màxima abans que en acció individual Palau tanqués un primer quart (24-12) que sintetitza a la perfecció el llibre d’estil del Sedis.

Dues accions de Gardner amb una de Burke entremig a l’inici del segon quart van obligar Bernat Canut a demanar temps a a 6:50 (26-18). Amb la defensa groga arreu i l’atac blau col·lapsat, Drammeh va fer el primer triple gironí (26-21). La sueca en transició hi tornava ara de l’altre costat (28-24) i entre Gardner i Reisingerová a camp obert el parcial de 4-18 va obligar Canut a repetir (28-28). Burke de 6,75 m va donar el primer avantatge de la nit a l’Spar (32-33) mentre Pivec era l’única que trobava el cèrcol per a les locals (34-33, desè punt), perquè la defensa zonal de Julbe havia donat el domini a l’Uni.

El Cadí tornava a començar millor un duel que havia canviat de registre, amb 11 faltes entre els dos equips en el descans i 20 al final del tercer quart (30 al final). Els triples de Pivec eren un oasi i, amb Reisingerová fent la quarta a 8:49 per acabar eren les pèrdues (11-14) les que dominaven el duel. Laia Flores pispant la pilota a Peña per fer sola el 49-51 a a 6:17 (temps mort local) va permetre a l’Uni aixecar-se primer. Tunstull a 5:18 i al límit de la possessió va fer la primera cistella blava del parcial (51-51) però Flores ja manava (51-53) i quan Julbe li va ficar Palau al costat (51-55, cistella passada per la línia de fons amb la dreta) el duel faria baixada cap a Girona: Drammeh a 2:54 va completar el 2-13 al darrer quart (-7 a 21 en valoració). Quatre punts seguits d’Etxarri eren la darrera llum a l’Alt Urgell, perquè Burke assistida per Palau hi posava el 55-61 i la capitana mig caminant apagaven el que fins ahir era un dels imbatuts de la lliga.

No ha estat un partit rodó ni gaire bonic, ens hem hagut de posar la roba de treball i remar quan no entraven. Treballar molt
Hem pogut treure de la posició les seves jugadores importants i anotar en contraatac perquè en estàtic costava
Alfred Julbe
Hem començat amb energia, com volíem, bé en atac i en defensa. En el segon quart hem perdut l’ordre i ens hem precipitat
Ens castiguen en l’últim quart quan apugen en defensa i a nosaltres ens costa compartir la pilota. Hem estat egoistes
Bernat Canut
A Logronyo vam tocar fons, però hem demostrat que podem competir contra tothom i guanyar tothom
Laia Flores
Hem tingut moments de desconnexió i el Girona i ho ha sabut aprofitar. S’ha notat el físic al final