ACB

Lideratge suat i en solitari

Bàsquet. ACB. El Barça pateix de valent per sotmetre l’Unicaja en un partit amb una primera part defensiva i de cert descontrol en la segona

Unicaja 73 Barça 75

UNICAJA MÀLAGA:Barreiro (7), Brizuela (7), Abromaitis (8), Cole (11), Eric (15) –cinc inicial–; Fernández (6), Díaz (2), Alonso (3), Guerrero, Nzosa (1), Suárez i Bouteille (13). 22/45 de 2. 5/21 triples (2 Bouteille, 1 Abromaitis, 1 Cole, 1 Alonso). 14/17 tirs lliures. 30 rebots (7 Eric). 12 assistències (6 Cole). 72 de valoració (25 Eric).BARÇA:Sanli (2), Martínez (2), Higgins (11 punts), Mirotic (7), Calathes (4) –cinc inicial–; Davies (12), Smits (4), Hayes (9), Laprovittola (4), Kuric (18) i Jokubaitis (2). 26/41 de 2. 4/20 triples (3 Kuric, 1 Higgins). 11/14 tirs lliures. 36 rebots (6 Mirotic). 15 assistències (5 Calathes). 75 de valoració (21 Kuric).PARCIALS:11-23. 12-12 (23-35); 26-23 (49-58) i 24-17 (73-75).INCIDÈNCIES:En la mitja part del partit, l’Unicaja va retre un homenatge a l’exjugador Carlos Cabezas i va penjar la seva samarreta, amb el número 10, al sostre del Martín Carpena.

El Barça va segellar a la pista de l’Unicaja la setena victòria en set partits a l’ACB i ja és líder en solitari després de l’ensopegada del Real Madrid contra el Gran Canària (70-75). El conjunt blaugrana, amb una defensa sublim (11-23), va marcar diferències des del primer quart, però l’equip malagueny es va anar envalentint a mesura que avançava el partit i en el tram final va estar a punt de donar un gran disgust als de Jasikevicius.

El Barça va fer tota una declaració d’intencions des de l’inici (2-10) i va marcar territori a partir de la defensa. L’Unicaja també va apujar el llistó en el segon quart (23-35) i després de la represa va començar a veure cistella amb molta més claredat (26-42). En els moments més delicats, Kyle Kuric (18 punts) i Nigel Hayes-Davis, amb minuts de qualitat, van mantenir la iniciativa blaugrana (49-58). L’Unicaja va continuar la remuntada en un últim quart de nervis i tensió, però els blaugrana van poder salvar els mobles abans d’abordar una setmana d’alt voltatge, amb partits de competició europea a Istanbul (demà) i Tel-Aviv (dijous).