ACB

El Baxi Manresa manté la ratxa contra el Río Breogán (86-75)

L’equip bagenc ha dominat el seu rival des de l’inici i ha arribat a manar per 25 punts de diferència (63-38)

El Baxi Manresa ha superat amb autoritat el Río Breogán (86-75), una de les revelacions de la lliga i un dels seus rivals directes en la pugna per les places de copa. El conjunt bagenc ha marcat el ritme de joc des de l’inici i ha arribat a manar amb 25 punts de diferència (63-38), tot i que la reacció final de l’equip gallec ha escurçat el desavantatge en l’últim quart (22-27). El Rio Breogán ha jugat condicionat per la baixa del base canadenc Trae Bell-Haynes, amb la Covid-19, i l’aparició d’un segon cas positiu que ha deixat el partit en suspens fins a última hora.

El conjunt de Pedro Martínez ha trencat l’equilibri del primer quart amb un pas endavant en defensa i un parcial de 9-0 rubricat amb dos triples consecutius de Dani García i Luke Maye (24-15). El Baxi ha fet una altra estrebada en el segon quart, amb un parcial de 10-0 que obria una màxima diferència de 18 punts (40-22). El treball en defensa, el control del ritme i les assistències marca de la casa de Dani Pérez, i els punts de Bako, Maye i Sima reforçaven el domini local amb comoditat. L’aparició de Tyler Kalinoski, amb dos triples consecutius, han donat oxigen al conjunt gallec, que ha arribat al descans amb 15 punts de desavantatge (46-31).

Amb un joc més equilibrat i aprofitant el col·lapse rival, el Baxi ha eixamplat les diferències per sobre dels 20 punts (63-38). Com en el segon quart, l’encert de Kalinoski des de més enllà dels 6,75 m i gràcies a 8 punts consecutius han obert una escletxa d’esperança al Breogán abans d’entrar al quart definitiu (64-48). El conjunt de Paco Olmos ha continuat la remuntada amb els triples de Kacinas i Ivan Cruz, i s’han apropat a només 10 punts de l’equip bagenc (66-56). La reacció visitant no ha passat d’aquí perquè ha aparegut Bako, que amb la seva fortalesa i les seves esmaixades ha redreçat el rumb del Manresa per segellar la sisena victòria a la lliga (6-4), la tercera consecutiva.