ACB

Aíto torna a la Penya i polirà els joves talents

Bàsquet. ACB. El tècnic entrena dos dies a la setmana Maronka, Malik Allen, Kraag, Adrià Domènech, Prey i Helmanis a les pistes annexes

Bomba absoluta a la Penya: Aíto García Reneses, un dels millors entrenadors a Europa, entrenarà els joves talents del Joventut, el millor planter del continent. Un còctel realment de luxe. El retorn de la llegenda a Badalona, on va entrenar durant dues fases –del 1983 al 1985 i del 2003 al 2008–, dona encara més dimensió ja al bàsquet de base verd-i-negre, que guanya encara més credibilitat. Aíto ja va entrenar i va fer explotar les últimes perles del planter verd-i-negre amb la famosa triple R: Ricky, Rudy i Ribas.

L’acord entre el club i l’entrenador no és, en cap cas, una qüestió econòmica, sinó que és una motivació que té Aíto i que, evidentment, la Penya ha acceptat amb els braços oberts. Un luxe en tota regla. La presència de Carles Duran –un dels deixebles d’Aíto– i de Jordi Martí com a director tècnic ha facilitat l’entesa per la bona sintonia entre ells. Pel responsable del bàsquet de base, David Jimeno, serà un altre punt a favor per convèncer joves a sumar-se a un club com el Joventut.

El club i l’entrenador s’han posat d’acord perquè la llegenda del bàsquet europeu entreni dos dies a la setmana sis joves de futur aspectes tècnics i detalls per millorar el seu joc. Els joves són Zsombor Maronka, Miguel Malik Allen, Yannick Kraag, Adrià Domènech, el portuguès Ruben Prey i Kris Helmanis. Aíto va entrenar la temporada passada l’Alba de Berlín a l’Eurolliga però aquest any va decidir prendre’s un any sabàtic. El tècnic, mentre estigui vivint a Catalunya, entrenarà a la Penya els joves talents del planter, una cosa que també va fer durant dues setmanes amb els joves de l’Estudiantes fa uns anys.

Per Guillem Vives, un jove format al planter de la Penya, és un luxe per al club i per als joves: “Se’ls ha d’intentar explicar –que crec que ja ho saben– el que suposa la figura d’Aíto com a entrenador, no només en aquest club sinó en la història del bàsquet, perquè és un referent en tot, i tenir la sort que pugui entrenar pocs jugadors, i sobretot els detalls que corregeix, és un luxe per a ells però sobretot per a la Penya, i diu molt de l’Aíto que vulgui ajudar els joves i fer això perquè en el futur tots ells podran dir que els ha ajudat a fer un pas clau en un moment determinant per a les seves carreres.” El deixeble d’Aíto Carles Duran subratlla per què el tècnic madrileny és un referent: “Demostra molt per part de l’Aíto –que ho ha estat tot en el bàsquet– que ho vulgui fer, i també diu bé de la Penya perquè vol dir que els joves que hi ha a Badalona són de nivell, tenim joves intel·ligents que aprofitaran l’oportunitat d’or, i els detalls que donarà l’Aíto seran productius perquè no ho diu qualsevol.”

ELS PRIVILEGIATS

6
joves
són els que entrena Aíto: l’hongarès Maronka, el canari Allen, l’holandès Kraag, el català Domènech, el portuguès Prey i el letó Helmanis
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)