Eurolliga

El Barça supera el Madrid en esperit (93-80) i és més líder de l’Eurolliga

El Barça ha sumat aquesta nit contra el Real Madrid en el clàssic de clàssics el seu dotzè triomf en l’Eurolliga per 93-80 i s’aferma en el lideratge amb un triomf més que els blancs, que duien sis triomfs seguits. Amb caràcter, esperit defensiu, dominant les pilotes dividides i els rebots –als quals feria referència com a vitals Saras Jasikevicius abans del matx–, i amb Mirotic (31 punts, 10 rebots i 39 de valoració, el seu rècord en la competició), Davies (16) i Laprovittola (16) estel·lars en atac, ha minimitzat el potent joc interior dels blancs i s’ha tret el mal regust de la derrota en la supercopa. Causeur (11) i Heurtel (11) han estat els homes més prolífics dels de Pablo Laso, prou desencertats en els tirs lliures (11/21). L’australià Dante Exum, el nou fitxatge blaugrana per cobrir les lesions en el perímetre, ha debutat amb una bona aportació defensiva i ha degut quedar impressionat per la força d’un Palau ple de gom a gom que ha impulsat el Barça.

Ennuegat en atac, el Barça ha trigat tres minuts en anotar la primera cistella i s’ha vist de seguida per sota (2-9) davant d’un rival que ha fet els sis primers punts entrant per la zona central de la pintura amb certa impunitat. Sergi Martínez, que ha fet una gran feina defensiva i en el rebot tot el partit, s’ha encarregat de tapar Llull, que ha sortit de titular. El Barça ha reaccionat a partir de Mirotic, que ha fet 13 punts en un primer quart sublim en què també ha capturat 5 rebots, ha anul·lat Yabusele en el duel al pal baix i ha aconseguit un 21 de valoració (25-19). La segona falta de Tavares a 5:59 i l’entrada en bonus del Madrid amb 7-11 han contribuït a la remuntada.

Heurtel ha entrat a l’inici del segon quart amb una forta escridassada, com era de preveure. A Hanga ningú no li hi ha dit res. Ben al contrari. El dos contra un de Martínez i Davies quan pujava la pilota en la seva primera acció i la pressió ambiental li han fet cometre un error i Davies ha iniciat el seu festival del segon quart, en el qual ha estat clau. El Barça, amb Oriola dominant el rebot amb ràbia i fent molta feina bruta, ha arribat a marxar dues vegades de 12 (43-31). Primer amb un triple de Davies i tot seguit, a 2:46, amb una cistella de dos de Mirotic (47-35). Dos triples seguits de Rudy i Llull han permès respirar el Madrid, que ha mantingut el tipus gràcies al tir exterior amb Causeur inspirat des de 6,75 m (3/4). El tàndem Mirotic-Davis ha anotat un total de 31 punts en els dos primers quarts (17+14) amb només un error conjunt del montenegrí en un tir lliure: 18/19.El Barça ha marxat al descans amb 51-42 i tres faltes de Tavares (2m20), aspecte sempre a tenir en compte.

Endollat, el Barça ha iniciat el tercer quart amb triples de Mirotic i Laprovittola (57-44) i ha arribat a distanciar-se de 14 punts en tres ocasions, la darrera amb un triple de l’eficient i rocós Jokubaitis rebent una passada des de terra de Mirotic (67-53). El Madrid, però, ha reduït diferències al final del quart (67-58).

De nou Laprovittola, cada cop més important, ha afusellat el triple en la primera acció del darrer quart. Dues antiesportives i una tècnica a Rudy per protestar han permès el Barça obtenir una renda de 15 punts (79-64) amb encara un món per davant. També ha rebut Saras –una tècnica– després d’un 2+1 de Llull (81-71 a 5:46). El Madrid s’ha acostat encara més perillosament a 4:21 (84-76) amb una cistella d’Heurtel en una transició ràpida. Era el moment de Sanli, que havia estat dubitatiu i gens encertat en el triple. Tap a Heurtel i cistella de dos (86-76). Mirotic ha fet falta en atac, però Sanli n’hi ha clavat un altre a l’individualista Heurtel. Tavares ha anotat (86-78) a 2:12. Mirotic ha mig sentenciat amb dos tirs lliures per una falta d’Heurtel a 1:24 (88-78) i ha rematat la feina amb un triple a 59 segons del final (91-80) que ha acabat d’enfonsar el Madrid (93-80) en un final magistral.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)