Lliga femenina

L’Spar Girona supera la fatiga i l’Estudiantes (62-73)

Victòria molt treballada de l’Spar Girona a la pista de l’Estudiantes, que duia quatre victòries a la lliga i que aquesta setmana no havia jugat Eurocopa, a diferència de l’Uni que venia d’Hongria on fa 48 hores es posava líder del seu grup de l’Eurolliga. Els vuit triples gironins han donat vida a l’equip d’Alfred Julbe, de nou amb vuit peces i que ha patit la permissivitat arbitral i la inferioritat en el rebot (36-28).

Inspirades

El parcial de 8-0 –d’11-2 amb el triple de Fingall després d’entrada de Drammeh– capgirava el 2-6 inicial amb contra de Burke (assistida per Palau) i dues accions seguides de Gardner. Julbe ha demanat minut a 4:30 i amb Flores i Palau juntes la mataronina brillava robant i assistint Gardner i clavant dos triples seguits amb la rival defensant el bloc directe per darrere (13-16). La 1-3-1 després de temps mort ha permès les locals tornar a anotar, però Flores no desaprofitava la defensa rival per repetir de 3 (15-19) i forçar una falta a quatre dècimes que, a l’aire fallava Labuckiene (17-19).

Burke de tres i Drammeh a la tercera opció en l’atac trepitjant la línia donaven la màxima gironina (19-24), recuperada per l’alera pivot nord-americana assistida per Gardner en una altra contra (21-26) i augmentada per Drammeh de tres en una transició de Flores (21-29, temps mort local a 4:30).

Mariona Ortiz, debutant a la lliga fa onze cursos amb l’Uni, es menjava la pressió ordenada per Julbe i Gardner als primers tirs lliures visitants a 3:53 per la mitja part establia la barrera psicològica a la segona d’Ortiz (21-31).

Quevedo i Gretter –també els àrbitres, deixant posar mans a discreció–han liderat la reacció local, aguantada per Burke (triple i contra, 28-36) i Labuckiene (30-38).

Gardner amb un eslàlom a la primera possessió i Burke a pilota recuperada enfilaven la màxima a la dotzena (30-42, temps mort de l’Estudiantes). Fingall amb 5 punts, triple inclòs, ajustava el marcador (35-42) i Gardner de sota tallava el parcial (35-44). Drammeh i Gardner per partida doble tornaven a donar entitat a la diferència (41-52) i una acció de la sueca neutralitzava el triple de Gretter (44-55). Fingall amb 4 punts en una mateixa acció castigava el joc interior gironí i Drammeh, en foc, clava va el triple frontal (48-58) que De Sancho trepitjant responia per tancar el terer quart (50-58).

Picades

La bomba de Palau a un peu i l’anella passada de Labuckiene donaven més aire a l’últim quart a l’Spar Girona, que perdonava transicions després de pilota recuperada (52-63). Fingall i Carter veien anella i Knight després de rebot llarg de Gretter tornava a baixar la diferència (56-63). Diallo i Fingall de sota posaven les locals, amb llicència per picar, a prop i el sisè punt seguit de Gardner (1/2 de 4,6 m, porta enrere i triple) situava el 60-69 amb l’alera pràcticament sense poder obrir un ull al temps mort a 3:15.

Burke, genial en la linia de passada, ha fet sola el 60-71 a poc més de dos minuts per acabar i amb les locals a la desesperada Carter en suspensió baixava de la desena (62-71). Gardner, amb Palau i Flores al perímetre, ja no perdonaria de tir lliure (62-73) en els que serien els darrers punts del partit.