Eurolliga

L’Spar Girona es fa fort en el seu lideratge europeu

L’Spar Girona ha lligat el seu quart triomf seguit a l’Eurolliga, contra l’Schio i després d’anar per darrera fins a l’inici del’últim quart. Una victòria molt treballada de l’Uni, amb què l’equip es fa fort al primer lloc del seu grup.

‘Gruditzades’

Sandrine Gruda (1,93 m, 1987) ha tiranitzat el primer quart, guanyant el duel directe amb Reisingerová (2-2 al segon atac gironí) a l’inici i castigant de seguida Labuckiene, a qui fins i tot li treia una falta en atac. La francesa duia 8 punts i 12 de valoració quan ha estat canviada a 1:29, amb l’Uni ja en zona –Burke de tres amb López a pista i triple de Mestdagh (11-15)– i amb molts problemes per controlar el rebot al darrere i sumar al davant (11-12, triple de Flores i 13-17 Labuckiene). La perícia de Burke per transformar en punts allò que li arribava (6-6 i 15-17), com Drammeh al seu propi ofensiu sense tocar al terra (8-8), els exemples.

Burke ha fet els primers punts gironins al segon quart (17-21) coincidint amb l’entrada de Gruda per Keys (15-19) a 7:25 i, una bona transició de Flores obligava Georgios Dikaioulakos, tècnic d l’Schio; a demanar minut a 6:39. Reisingerová ha entrar per Labuckiene a 5:56 amb Gruda al tir lliure (19-22, 1/2). 5 punts seguits de Laksa (19-27 triple) han estirat la màxima en contra, com Gruda (21-30 amb l’addicional a la segona de Reisingerová, incapaç en atac).

Burke ha trencat el 2-9 (23-30) i Drammeh sola per la dreta després de recuperació a la primera línia de passada a 1:08 era un salvavides a la producció groga. Però 4 punts més de Gruda –16 dels 34 visitants al descans en 15:49, amb 9 rebots i 24 de valoració– tornaven la diferència als 9, reduïda per Palau de tir lliure a 1,3 segons (27-34).

El triple de Dotto (31--39) i el de De Shields (31-42) han fet mal a l’Spar Girona, que havia començat intens amb 4 punts de Burke (31-36). L’antiesportiva de Laksa després de l’aparició de Gruda (33-44) i el triple de Burke (38-44) eren un nou començar, que Dotto de 6,75 m s’encarregava de rebobinar (38-47).

Pauses

El temps mort que Julbe tenia demanat abans de l’antiesportiva ha arribat a 5:21 i quan Flores ja havia entrat per Palau. Gardner en suspensió i de tirs lliures (42-47) li donava sentit i, la defensa –dues pèrdues tot i un ofensiu de Gruda– feien que l’Schio també recorregués a la pausa a 4:04.

Reisingerová assistida per Gardner en la zona visitant –atreia Gruda– ha fet el 44-47 i una nova possessió exhaurida i un altre triple de Burke (47-47) establien el 9-0. De Shields ha fet la quarta a 2:09 per acabar el tercer quart, (49-49, Gardner).

El primer avantatge

Gruda ha començat l’últim quart asseguda (18 punts i 26 de valoració) amb l’Uni jugant amb dues pivots i dues bases: 52-49 triple de Palau per donar el primer avantatge a l’Uni a 9:18. Palau d’ofensiu ha assistit Reisingerová, amb Gruda ja a la pista (54-49). La txeca ha comès la quarta a 6:34 i quan l’Schio ha posat Keys –l’altra cinc– al costat de Gruda Julbe treia Burke per Palau, que acabava de forçar falta en atac a 6 i mig. Gruda a 5:42 feia els primers punts visitants (54-51) i Gardner per Labuckiene refeia l’equip i Flores recuperava la iniciativa 56-55 després de cistelles de Laksai Mestdagh.

S’encén

Reisingerová ha marxat amb cinc a 3:27 però després de pèrdua visitant Drammeh la clavava de 8 metres (59-55) i Gardner després d’una altra recuperació encenia Fontajau amb la màxima (61-55 a 2:55, temps mort de l’Schio).

Keys ha fallat el triple i Gardner sortint del carretó al tir lliure enfilava el marge (63-55). 1:35 quedava després de minut visitant en un atac que De Shields s’ha menjat abans de cometre la cinquena a 51segons amb Gardner a punt d’exhaurir possessió. Burke li ha donat feta a Labuckiene, que ha fallat sola de sota i amb una altra bona defensa Flores ha assistit Drammeh (65-55), que resola sola.