Eurolliga

El Barça, immune a Europa

Bàsquet. Les baixes de jugadors clau no han afectat els resultats de l’equip en l’Eurolliga, líder solvent que llueix una sèrie de vuit triomfs seguits

El Barça va segellar dijous amb orgull a la pista del Panathinaikòs la seva vuitena victòria seguida en l’Eurolliga, amb remuntada inclosa, i hi va certificar el lideratge amb un magnífic balanç de 14-2 en una situació límit quant a recursos humans, sobretot en el perímetre. Amb l’exigència física actual, molts altres equips haurien claudicat a l’OAKA sense poder disposar de cinc jugadors de la talla de Calathes, Higgins, Abrines, Martínez i Hayes, el darrer a caure contagiat de covid-19. Un panorama desolador, si bé el Barça se n’ha sabut sortir tant a la pista com als despatxos, amb el fitxatge a correcuita la setmana passada de l’australià Dante Exum, que aporta oxigen, polivalència i ofici en una situació tan delicada. Contra el Madrid, fa tres jornades europees –tot just divendres de la setmana passada en una bogeria de calendari–, encara bo que Saras Jasikevicius va poder disposar de Sergi Martínez –el seu treball físic va ser fonamental– i de Hayes i es va sobreposar a les absències de la resta contra el rival més en forma tant en l’Eurolliga com en l’ACB. Calathes és el millor organitzador i passador de l’equip i Higgins és un jugador diferencial que resol partits. Abrines fa molt mal en el tir exterior. Laprovittola, com el dia del Madrid, va fer dijous un pas endavant al costat de Mirotic, el pal de paller del grup, que va obtenir un 32 de valoració i que és el líder en aquest aspecte de l’Eurolliga en un curs fins ara per emmarcar. També va ser clau l’aportació inesperada de Rolands Smits, que enguany té menys oportunitats, però que la va saber aprofitar. Fort mentalment, el conjunt blaugrana va jugar quatre partits en set dies i els va guanyar tots, amb una gira Tenerife-Belgrad-Atenes de màxima exigència en què ha anat perdent llençols en cada bugada: Martínez es va torçar el turmell a la pista de l’Estrella Roja i Hayes va caure a Grècia abans de vestir-se de curt.

És evident que darrere el rendiment col·lectiu i el talent innat, hi ha la motivació que transmet el tècnic lituà, que va elogiar els seus homes: “Els jugadors han tret el caràcter després d’una setmana de viatges i d’una primera part dolenta en defensa.”

Classificat per a la copa

El Breogán va perdre dijous en l’ACB a Bilbao i, de retruc, va segellar matemàticament la classificació blaugrana per jugar la copa, en la qual defensarà el títol, el primer conquerit per Saras com a tècnic del Barça, en la final contra el Madrid davant del desencisat públic blanc.

LA DADA

1.000
punts
de Kyle Kuric en l’Eurolliga, que va arribar i va superar la xifra rodona dijous a la pista del PAO.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)