Eurolliga

De peus a terra

Eurolliga. L’Spar Girona, amb l’equip més just de forces que mai i a remolc del Fenerbahçe des del segon quart, es deixa el lideratge del seu grup a Istanbul

Fenerbahçe 78 Spar Girona 57

FENERBAHÇE SAFIPORT:Sabally (16), Cakir (7), Williams (19), McBride (16), Iagupova (17) –cinc inicial–; Zahui, Kurtulmus, Canitez (2) i Stokes (1). 20/48 de 2, 7/24 triples (3 Iagupova i 2 Sabally i McBride), 17/21 tirs lliures, 47 rebots (11 Sabally), 22 assistències (6 Williams) i 102 de valoració (28 Williams).SPAR GIRONA:Drammeh, Palau (3), Burke (15), Gardner (15), Reisingerová (11) –cinc inicial–; Flores (4), López (2), Labuckiene (7) i Parra. 20/53 de 2, 3/13 triples (2 Burke i 1 Reisingerová), 8/11 tirs lliures, 44 rebots (9 Burke), 13 assistències (4 Palau i Flores) i 58 de valoració (14 Burke).PARCIALS:19-19, 23-11 (42-30), 18-11 (60-41) i 18-16 (78-57).

El millor de tocar de peus a terra és estar dret. En pot presumir l’Spar Girona, que gràcies al triple de Reisingerová va evitar encaixar la derrota més àmplia del curs (68-46 a Logronyo), a la pista del Fenerbahçe, on, això sí, va perdre el lideratge del seu grup en la desena jornada. Una lluita molt menys real que les aspiracions de l’Uni d’acabar entre els quatre primers, bona part de les quals depenen del següent partit europeu, el 12 de gener a Fontajau, contra el Dinamo de Kursk (92-75 a Rússia), un altre dels quatre equips amb 6-4 en la classificació. Abans hi ha dos partits de lliga, però si no hi ha cap més contratemps en forma de lesió –toquem ferro–, amb Magali Mendy i Michaela Onyenwere aportant l’energia que l’equip va trobar a faltar ahir des de mitjan segon quart, a remolc i amb dues cistelles en joc des del 27-25 de Gardner al seu propi ofensiu, la derrota d’ahir ha de ser de digestió fàcil.

Binta Drammeh, amb molèsties des de feia més de quinze dies i absent dissabte contra el Casademont, no va tenir cap més remei que jugar (22:20), i de titular. Julbe advertia, després del partit, que el factor sorpresa gironí ja és història en aquesta edició de l’Eurolliga, a la qual li queden quatre jornades –l’Uni torna a Istanbul per visitar el Galatasaray (19 de gener), rep el Landes (26) i acaba a Gdynia (1 de febrer)– i la diferència de punts, fins ara, només la té perduda amb el líder en clau particular (la té guanyada amb el Sopron i l’Schio).

A peu aturat

Gardner, assistida per Drammeh, de mig camp després del salt inicial, inaugurava el marcador amb una cistella fàcil al cap de tres segons de començar el partit. Ella (6 punts) i Reisingerová (4), després del triple de Burke (5-7), obligaven Lapeña a demanar temps mort per refrescar els conceptes a les seves jugadores (8-13). Li sortia bé, perquè el ritme de partit amb les locals dominant la zona seria per al Fener. Malgrat els punts de López i Gardner, el primer quart s’acabava amb empat i, després d’un primer intercanvi a l’inici del segon, amb Palau anotant (23-21) i assistint Labuckiene (25-23), a l’Uni la cistella rival se li anava empetitint de manera exponencial. La grupista Faustine Parra havia començat el quart i, quan Drammeh la substituïa, dos atacs fallats per la sueca i el dotzè punt de Williams acabaven amb temps mort gironí a 5:07 (31-25), per preparar una jugada que Reisingerová no anotava. Sabally (triple, contraatac amb un mal balanç vermell i tirs lliures) feia que la diferència superés la barrera psicològica (38-27) i Iagupova feia enfilar la màxima (40-27). Reisingerová, en la continuació cap a fora a la línia de fons, feia la cinquena cistella gironina del segon quart (40-30), que acabava 12 avall: 42-30, Williams de tir lliure. L’Uni havia fet dues cistelles en joc després de temps mort, amb la de Burke (34-27), que després anotava un tir lliure –40-28, el segon de l’única visita al 4,60 en la primera meitat–, abans.

El peu al coll

El Fenerbahçe marxava al descans 42-30, amb l’average de l’anada igualat (71-59). I començava la segona meitat 7-0 en 1:54: Iagupova, de tres i al límit de la possessió; Williams, i Cakir, molt fàcil (49-30). L’Uni produïa amb comptagotes: Gardner, a cistella passada (49-33) i assistint Burke (53-35), i, ja en l’últim minut, Labuckiene, a 38 segons amb addicional (58-38), i Burke, de tres després del tap rebut en el primer intent (60-41).

Gardner, Labuckiene i la defensa zonal donaven un altre aire al partit a l’inici de l’últim quart (63-45) i l’antiesportiva a Flores amb la base en transició acabava amb els quatre punts de la mataronina (66-51). Un miratge, perquè McBride, amb addicional en la següent acció, i, de nou, Sabally retornaven la diferència als 20 (73-53) i 25 (78-53 triple) en un 12-2 que Palau, de tir lliure, i Reisingerová, de triple frontal, van maquillar.

Hem estat lluny de la nostra millor versió i el Fenerbahçe, com passarà en els següents partits, sabia perfectament què fèiem
En cap moment hem tingut continuïtat i les apostes defensives no han sortit bé. Sap greu