ACB

Entre l’espasa i la covid

Bàsquet. L’assemblea de l’ACB es reuneix avui per aprovar un protocol davant l’augment dels casos, que podria afectar el clàssic del 2 de gener

Els clubs de l’ACB haurien de decidir en l’assemblea d’avui finalment quin protocol oficial aproven davant l’augment preocupant de casos en la majoria d’equips, un fet que ja ha obligat a ajornar alguns partits i que en posa molts d’altres en qüestió. L’ACB ha decidit mantenir provisionalment la norma de considerar tres casos en un mateix equip com un brot de coronavirus.

Una altra de les decisions que hauran de prendre els clubs és allargar la data per poder jugar els partits de la primera volta, que són els que classifiquen per a la copa. Ara mateix s’han jugat 14 jornades i la 17a, quan s’ha de fer el tall, està prevista per al 8 i el 9 de gener.

En l’Eurolliga la reglamentació canvia i per això el Madrid va jugar contra el CSKA divendres passat tot i tenir vuit casos confirmats. En la competició europea, si una plantilla té vuit dels seus jugadors inscrits a la seva disposició es considera que ja pot jugar el partit. Amb tot, la Penya no va arribar a tenir-ne ni vuit en el partit a la pista de l’Slask Wroclaw, a l’Eurocopa. Aquesta setmana tant el Madrid com el Barça tenen partits europeus.

Oriola, positiu

En l’ACB, en canvi, entre els partits que perillen aquesta setmana hi ha el Barça-Andorra de demà (21.30 h). En el club blaugrana s’ha confirmat un nou positiu, el del capità, Pierre Oriola, i s’han de fer testos a la resta de jugadors. La bona notícia, això sí, és la incorporació als entrenaments de l’aler nord-americà Hayes, un cop completat el confinament i havent superat la malaltia sense símptomes. A Andorra, però, ja han confirmat dos casos positius aquest cap de setmana i s’estan fent tests PCR a la resta dels jugadors. Si no hi ha canvis en l’assemblea d’avui, el Barça dona per fet que el partit no es jugarà si els andorrans tenen tres o més casos en l’equip.

La situació particular del Real Madrid, per la quantitat de casos en el primer equip, és el que més preocupa en l’ACB, ja que ara mateix és difícil que amb la norma actual es pugui jugar el clàssic de diumenge vinent contra el Barça al WiZink Center (18.30 h). Els blancs no poden disposar, de moment, ni tan sols amb el seu entrenador, Pablo Laso, un dels que ha donat positiu i segurament no els convé jugar ara un duel tan rellevant amb tantes baixes. L’ajornament és una de les decisions que caldrà afrontar.

Badalona i Manresa

La Penya, que només té un positiu, hauria de viatjar dijous a Vigo per jugar contra el Breogán. El Barça-Baxi Manresa, equip que ha tingut 13 positius en les últimes setmanes, s’hauria de jugar el 4 de gener, dos dies després del clàssic.

Abans està previst el partit contra l’Obradoiro aquest dijous, un duel que des de Manresa ja confirmen que probablement es recol·locarà un cop l’assemblea aprovi el nou protocol. Avui també s’havia de jugar el Lenovo-València, ara sense data.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)