Eurolliga

El Barça, amb rècord de positius, no jugarà a Moscou

Eurolliga. Nou dels jugadors inscrits a la competició i nou membres del cos tècnic han donat positiu els últims dies i el club demana l’ajornament i està en perill el derbi contra el Manresa

La plantilla del Barça de bàsquet ha acumulat en els darrers dies una allau de contagis mai vista aquesta temporada i això ha fet impossible que pugui disputar el partit de l’Eurolliga que havia de jugar demà a la pista del CSKA de Moscou tot i que les normes de la competició són més laxes que les de l’ACB i qualsevol equip pot jugar un partit si té vuit jugadors disponibles. Amb tot, els jugadors de l’equip inscrits a la competició que no poden jugar després d’haver donat positiu són Pierre Oriola, Kyle Kuric, Nick Calathes, Nico Laprovittola, Brandon Davies, Sergi Martínez, Dante Exum i els joves del filial Michael Caicedo i Gael Bonilla. L’últim del primer equip en caure ha estat Exum. A banda, Saras Jasikevicius i nou membres del cos tècnic també han donat positiu.

La situació actual de l’equip explica en certa manera el rendiment en el duel a la pista del Baskonia (94-75). Els dies següents la majoria dels jugadors van donar positiu i es va ajornar el clàssic de l’ACB del dia 2 a la pista del Madrid. El brot que ha assotat el vestidor blaugrana posa en perill també el derbi de diumenge contra el Baxi al Palau corresponent a la 14a jornada (17 h).

El Barça, amb tot, no és l’únic equip de la competició amb problemes per afrontar els propers partits. L’Eurolliga ha confirmat l’ajornament de vuit partits més, inclòs el que havia de jugar el Madrid contra l’Unics i el Maccabi-Baskonia. En aquest sentit Israel és el que posa a Europa unes condicions més dures perquè entrin jugadors que han donat positiu, com és el cas del conjunt basc. L’únic partit de la jornada que es jugarà serà l’Armani-Zenit de demà a Milà (20.30 h).

La setmana següent hi ha programada una doble jornada entre setmana. El Barça hauria de rebre l’Armani (11) i l’Efes (13), els dos rivals amb els quals es va enfrontar en la final a 4 del 2021. Si els partits es juguen ja es faran amb la nova normativa de Catalunya sobre els aforaments als pavellons, que no poden ser superiors al 50 per cent.

A banda del derbi de diumenge contra el Manresa, el pròxim partit del Barça programat a l’ACB és el del 16 de gener contra el València. Entremig haurà de col·locar, abans del 30 de gener, els duels contra el MoraBanc (jornada 15), el Madrid (16) i el Joventut (17). A banda dels casos de covid, l’equip manté des de principis de temporada la baixa per lesió d’Àlex Abrines. A l’ACB no es poden jugar partits amb tres casos positius en un mateix equip.

MÉS POSITIUS

Oriola, Kuric, Calathes, Laprovittola, Davies, Martínez i Exum, els últims

Amb set dies de quarantena n’hi haurà prou

L’Eurolliga ha confirmat oficialment l’acord que han pres aquesta setmana els clubs de rebaixar la quarantena dels jugadors que donen positiu de 14 a 7 dies per mirar que no s’eternitzi aquesta situació d’ajornament constant de partits de les darreres setmanes. Els clubs consideren que n’hi ha prou amb set dies de confinament per garantir la seguretat de tots els jugadors i el personal involucrat en els partits. La norma s’ha aprovat seguint els criteris de la majoria dels estats membres, que han aplicat reduccions similars amb la variant òmicron.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)