ACB

Sorteig amb derbi capritxós

Bàsquet. Copa. El Barça topa amb el Manresa, que ja l’ha tombat dos cops, i amb el record del 1996 a Múrcia amb títol del TDK; la Penya jugarà contra el Tenerife, cinc dies després de fer-ho en l’ACB

El Barça i la gran sensació de la lliga ACB, el Baxi Manresa, es veuran les cares en els quarts de final. La història recorda la final que van disputar el 1996, amb triomf del TDK amb triple de Creus. I en la memòria encara hi ha el duel que van protagonitzar els dos equips fa tres setmanes al Palau, on els manresans van guanyar en la pròrroga (95-96) després de 26 anys sense fer-ho. A més, cal no oblidar que en la Lliga Catalana disputada al Nou Congost els manresans també van superar els blaugrana. Aquest curs: 2-0 per a un Manresa que arriba sense pressió 18 anys després i això el fa doblement perillós. El que és segur és que el bàsquet català s’assegura un dels seus tres equips en les semifinals. Jasikevicius va deixar clara la seva opinió del duel: “És un dels pitjors rivals que ens podien tocar. Són superfísics i juguen a un ritme molt alt.”

Al Joventut, que era cap de sèrie en el sorteig, li va tocar el Tenerife, a qui ja va superar en la primera volta al Santiago Martín (72-79). La curiositat és que sols cinc dies abans (12 de febrer) tots dos es veuran les cares en partit d’ACB al Palau Olímpic. Serà el tercer duel entre els dos equips en la copa. Abans ja el va superar a Tenerife el 1987 (97-92) i en els quarts de final a Valladolid el 1988 (107-87). Carles Duran recorda el potencial canari: “És un equip amb experiència i que en els últims anys és un habitual en la copa i en els play-off.” En cas de passar, toparia amb el guanyador de l’eliminatòria entre el vigent campió, el Madrid, i un Breogán que està anant a menys després d’un inici impressionant. Els gallecs són la sorpresa del torneig del KO perquè ningú els hauria posat entre els vuit millors la temporada del seu retorn a l’ACB venint de la LEB Or. Finalment, el guanyador del Barça-Manresa s’enfrontarà amb el guanyador del duel entre el València de Joan Peñarroya i el Múrcia de Sito Alonso.

Trident en la minicopa

Els més petits, els infantils, també tindran triple ració catalana. La Penya i el Manresa han quedat enquadrats en el mateix grup amb el Madrid i el Canàries. En el grup B, hi ha el Barça, el Betis, l’Unicaja i el València. Els dos primers classificats de cada grup després de la lligueta jugaran les semifinals.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)