FIBA Champions

El Baxi Manresa s’estrena en el Top 16 amb una derrota a Turquia (74-68)

Els 31 punts de Maye han estat insuficients per superar a domicili el Tofas Bursa

El Baxi Manresa ha iniciat amb una derrota el Top 16 de la Lliga de Campions FIBA al perdre per 74-68 en la seva visita a la pista del Tofas Bursa turc. Els partit ha tingut alternatives i errades, i els manresans han estat dins del partit i amb possibilitats de guanyar fins al darrer minut. Maye ha anotat 31 punts pel Baxi Manresa, però han estat insuficients per guanyar. Moneke finalment no va viatjar per problemes físics.

Els manresans han sortit centrats i en els primers minuts han agafat una petita avantatge (4-10), però els turcs han començat a imposar la seva defensa, han donat la volta al marcador (13-12) i s’ha arribat al final de la primera meitat amb un empat a 20 punts. Maye ha portat el pes en atac amb 11 punts. L’inici del segon període ha sigut nefast pel Manresa, que no ha anotat cap punt en els primers cinc minuts i mig, i el Tofas Bursa ha fet un parcial de 9-0 i s’ha distanciat fins el 29-20. Els del Bages han intentat reaccionar i amb un parell de triples s’han situat a només un punt (33-32). Els turcs han tornat a tenir uns minuts inspirats i s’ha arribar al descans amb vuit punts de marge pels locals, 42-34.

El Tofas Bursa s’ha situat deu punts per davant en l’inici de la segona meitat, i poc a poc els manresans han anat retallant la diferència fins posar-se per davant (50-51) al final del tercer quart. En els darrers deu minuts els dos equips han tingut mínimes avantatges, però el conjunt turc ha estat molt més encertat en els instants finals i s’ha emportat la victòria per 74-68.