FIBA Champions

El Baxi sap patir i es planta a la seva primera final europea (55-63)

Els de Pedro Martínez no s’han sentit còmodes i han acusat el desencert exterior (3/15 triples)

El Baxi Manresa ha superat el Ludwigsburg (55-63) en un partit travat on ha sabut patir tot i no poder desplegar la seva millor versió durant el primer temps i el desencert en el tir exterior. Moneke, amb dobles figures (13 punts i 12 rebots) ha estat el més destacat. Diumenge (20h) tindrà l’oportunitat de guanyar el seu primer títol europeu de la seva història si supera el Tenerife, que ha obtingut el bitllet després de superar el Hapoel Holon (71-78).

L’inici del matx ha estat amb molts errors en el llançament en el tir manresà (6/16). Tot i això els de Pedro Martínez han sortit ben vius perquè el Ludwigsburg ha atrapat fins a 8 rebots ofensius en els primers cinc minuts, una xifra rècord (5-8). Els manresans però han reaccionat de la mà de Bako i sobretot Moneke, que ha estat un malson pels alemanys. Un triple de Thomasson ha situat la màxima (15-20). Però ha reaccionat el Ludwigsburg recuperant pilotes i sortint amb velocitat finalitzant des de sota el cèrcol (20-21). Ha hagut de tornar Moneke. Però Simon ha explotat amb 13 punts i mantenint els de John Patrick (30-26). El Baxi no s’ha sentit còmoda perdent fins a 10 pilotes i un triple de Patrick ha situat el màxim desavantatge (33-28). Abans del descans però la bona direcció de Dani Pérez ha servit per igualar el matx (35-35) tot i fer un 1/9 triples. L’estrella alemanya Radebaugh, només dos punts.

Al tercer quart el Baxi ha arrencat més encertat (35-39) però ràpidament ha tornat la igualtat. Els manresans han eixamplat la diferència (43-49). Un triple de Maye ha posat encara més pressió (44-52). Un cop de Moneke ha acostat una mica més la final europea (49-58). El desgast físic ha estat brutal i en cinc minuts del darrer quart, el parcial era de 2-3. Al tram final els alemanys han arribat sense energia, han fallat moltíssim i no han tingut capacitat de remuntar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)