FIBA Champions

El Baxi no pot culminar el somni europeu (87-98)

L’encert en els triples del Tenerife en el tercer quart amb 7/10 ha trencat la final (71-89)

No ha pogut ser. El somni del Baxi Manresa (87-98) s’ha quedat amb la mel en els llavis perquè tot i que la temporada ja és històrica ha estat una patacada no poder posar la rúbrica amb el primer títol europeu de la història.

El partit ha arrencat amb un Moneke imperial anotant els primers 11 punts del Baxi (11-16). Però la reacció ha arribat amb Dani Pérez agafant més responsabilitat en atac i anotant un triple (19-18). El tàndem Huertas (9 punts) i Shermadini (10) ha estat imparable i, juntament amb Salin (10), han donat la màxima del matx al Tenerife (25-32). Ha tornat Moneke per tornar a donar energia als manresans que, amb el despertar de Thomasson (5 punts seguits) ha liderat un parcial d’11-2 per tornar a posar el Baxi per davant (36-34). El primer temps ha estat molt atractiu en atac, amb molt encert amb 7/16 triples. Al descans 50-49.

Al tercer quart els manresans van sortir adormits, sense intensitat i topant amb un encert increïble del Tenerife que amb tres triples seguits ha agafat el màxim avantatge del matx (56-66). Pedro Martínez ha demanat un temps mort i ha situat un canvi defensiu amb una defensa zonal. Però els canaris, amb un Huertas repartint joc de forma espectacular, ha encadenat dos triples seguits per trencar la defensa del Baxi (64-74). Els manresans han tornat a individual. Doornekamp ha encès les alarmes al Baxi am un altre triple (65-79). El parcial fins aquest moment 15-30. Moneke, que ha sagnat del nas, ha hagut d’anar a la banqueta.Un triple de Wiltjer ha executat amb un altre triple al darrer segon i un altre de Sulejmanovic només arrencar el darrer període (69-85). Una esmaixada del mateix Sulejmanovic després d’una genial assistència de Huertas ha sentenciat tot i quedar set minuts de joc (71-89). L’última oportunitat ha estat un parcial de 8-2 (79-91) però el desencert en els triples del Manresa ha acabat sent definitiu.