ACB

I si cau aquí?

El Girona busca la primera victòria a l’ACB a la pista del Tenerife (20.45 h, Movistar Deportes), que malgrat la manca de rodatge va guanyar a Manresa

Aíto vol que l’equip, amb Taylor, Miletic i Vila ajudant Gasol, continuï creixent

La primera visita del Girona a Tenerife coincideix amb el primer partit a fora de casa del club de Marc Gasol, que en el primer curs a la LEB Or sí que havia jugat a Gran Canària contra el filial del conjunt groc. És, la d’aquest vespre (20.45 h, Movistar Deportes), una nova oportunitat per estrenar el compte de victòries sense cap més pressió, per l’entitat del rival com dimecres a casa contra el Madrid, que la comporta sumar derrotes i plantar-se –després de visitar dissabte que ve l’Obradoiro a Santiago de Compostel·la– a Fontajau contra l’Unicaja amb l’amenaça de tancar l’inici d’un somni amb 0-4.

Kameron Taylor amb 22 punts dimecres, Miletic amb 13 i l’empenta d’Èric Vila s’intueixen com els millors complements a la superlativa qualitat de Marc Gasol en el conjunt d’Aíto, que manté la filosofia de màxims de buscar un joc ràpid i agressiu i que necessitarà més aportació dels seus bases, en espera que els scouting comencin a lligar de més a prop Taylor. No encaixar més de 90 punts (el 18/32, un 56% del Madrid, en té bona part de culpa), prioritari.

De memòria

Jaime Fernández, Abromaitis i Elgin Cook son les cares noves del Tenerife. El campió de l’última FIBA Champions League haurà jugat aquesta nit els mateixos partits de lliga que de pretemporada, dos. A més, el seu referent interior, Giorgi Shermadini, era dubte després de ser baixa dijous a Manresa. Cap problema per a una plantilla que juga de memòria, al ritme que marca Marcelinho Huertas –7 assistències a Manresa, les mateixes que Gasol a Girona 24 hores abans.

Vidorreta supera Julbe

El tècnic del Tenerife, amb la victòria a Manresa, supera Alfred Julbe i Lolo Sainz en el rànquing d’entrenadors amb més triomfs a l’ACB, amb 294. La llista l’encapçala Aíto amb 738, seguit de Pedro Martínez (448) i Pablo Laso (423). Manel Comas, Dusko Ivanovic, Luis Casimiro, Javier Imbroda i Salva Maldonado completen la nòmina que hi ha entre els dos tècnics que es veuen les cares aquest vespre. Aíto dirigeix avui el seu partit 1.078 –el basc en suma 593– després de convertir-se, en el debut contra el Madrid, en el més veterà de la història de l’ACB.

Marc Gasol, MVP

Ethan Happ (2,08 m, 1996) abans-d’ahir es va quedar a un punt d’igualar els 34 de Marc Gasol. El nord-americà del Breogán va acabar el 70-84 a Múrcia amb 19 punts, 11 rebots, 4 assistències i 7 faltes rebudes en 26:51. El president del Girona torna a la competició que deixava el 2008 com a MVP de la lliga amb el guardó del primer jugador de la setmana, després de ser també l’indiscutible millor jugador de l’última LEB or. Gasol signava dimecres 21 punts (3/3 triples i 10/12 en tirs lliures), 7 rebots, 7 assistències i 7 faltes rebudes en 25:22.

18 equips
sense propera
Volem millorar en els rebots i ser agressius en defensa i en atac. Fer-ho sempre és difícil
Aíto Garcia Reneses
El Tenerife és un equip molt ben estructurat. Necessita menys entrenaments perquè la majoria de jugadors ja fa quatre anys que estan junts
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)